Σφραγίζονται τίτλοι στην Ηλεία το Σαββατοκύριακο 17-18 Οκτωβρίου. Στο Ολυμπιακό Ράλλυ με έδρα τον Πύργο και ειδικές διαδρομές κοντά στην Αρχαία Ολυμπία ενδέχεται να κριθούν οι πρώτοι τίτλοι της χρονιάς στο 56ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Στον τρίτο από τους τέσσερις αγώνες της σεζόν η οποία σημαδεύτηκε από την πανδημία του covid-19 έχουν την ευκαιρία ο Γιάννης Παπαδημητρίου που συμμετέχει με συνοδηγό τον Γιώργο Πολυζώη και οι «Roustemis Panagiotis»- Κωνσταντίνος Νικολόπουλος να «καθαρίσουν» τα πρωταθλήματα σε γενική και κατηγορία Ν αντίστοιχα.

Σε ένα αναβαθμισμένο πρωτάθλημα, με αρκετά αυτοκίνητα κατηγορίας R5 για τα ελληνικά δεδομένα, θέαμα και συναγωνισμό, το οποίο ακολουθούν με συνέπεια σχεδόν 20 πληρώματα, με τις όποιες συγκρίσεις να είναι αναπόφευκτες.

Στον Πύργο Ηλείας και στις απαιτητικές διαδρομές «Λάλας» και «Φολόη» θα αναμετρηθούν όλοι, ή σχεδόν όλοι, οι φετινοί «μονομάχοι» με το τερέν να αναμένεται και φέτος «παραδοσιακά» λασπωμένο, δυστυχώς για ακόμη μια φορά χωρίς θεατές. Οι βροχοπτώσεις τον Οκτώβρη στην περιοχή είναι συχνές και οι δρόμοι στο πανέμορφο δάσος της Φολόης δύσκολα στεγνώνουν.

Οι πολύπειροι Γιάννης Παπαδημητρίου- Γιώργος Πολυζώης με το RS200 Skoda Fabia Rally2 Evo αποτελούν και στο Ολυμπιακό Ράλλυ το φαβορί για τη νίκη με τους αντιπάλους τους να επιδιώκουν το κλείσιμο της ψαλίδας και να θέλουν να εκμεταλλευτούν πιθανό «στραβοπάτημα» των πρώην Πρωταθλητών.

Μπορεί να απουσιάζει από τον Πύργο ο Γιώργος Ζυμαρίδης αφού το Dirt Games- Skoda Fabia R5 ταξίδεψε στην Κύπρο για να αγωνιστεί με τοπικό οδηγό στο Ράλλυ του νησιού, θα είναι παρόντες όμως όλοι οι υπόλοιποι «regulars» του πρωταθλήματος.

Ο πρωταθλητής Γιώργος Κεχαγιάς, με τον Μάριο Τσαούσογλου στο δεξί μπάκετ, που βελτιώνονται συνεχώς όσο μαθαίνουν το irace Skoda Fabia R5, θα διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ενώ και οι Ιορδάνης Σερδερίδης- Fred Miclotte (Skoda Fabia Rally2 Evo) που έρχονται από το εξωτερικό για κάθε αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ έχουν βάλει στο μάτι τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Μακριά από τις ατυχίες των δύο πρώτων αγώνων θέλουν να μείνουν οι Θέμης Χαλκιάς- Λεωνίδας Μαχαίρας με το νέο Ford Fiesta R5 του οδηγού. Το έμπειρο δίδυμο θέλει να απολαύσει τον αγώνα και να βρεθεί σε θέση βάθρου, ενώ επιστρέφει για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα ο Γιάννης Μπαντούνας με τον Κώστα Σούκουλη στο πλάι του. O Πρωταθλητής του 2018 συμμετέχει χωρίς βαθμολογικό άγχος στον αγώνα της ιδιαίτερης πατρίδας του που τον έχει κερδίσει 3 φορές, με το Cancel the Cancer Mitsubishi Lancer Evo VI!

Στην κατηγορία Ν, που «δουλεύει» καλά μόνο στο χώμα, οι «Roustemis Panagiotis»- Κωνσταντίνος Νικολόπουλος (Mitsubishi Lancer Evo X) θέλουν να εξασφαλίσουν τον πρώτο τους τίτλο στα ράλλυ, έχοντας να αντιμετωπίσουν δυνατούς αντιπάλους. Οι Ντίνος Τζέμος- Ηλίας Παναγιωτούνης με το Mitsubishi Lancer Evo IX της irace  αγωνίζονται εντός έδρας και θα διεκδικήσουν τη νίκη, όπως και οι  ανερχόμενοι Πάνος Ισμαήλος- Χρήστος Μπακλώρης (Mitsubishi Lancer Evo IX).

Ακόμα ένα βάθρο μετά το Ράλλυ Φθιώτιδος θα αναζητήσουν οι «Ίαιν»- Μιχάλης Φράγκου (Mitsubishi Lancer Evo IX), ενώ οι Γιώργος Αγαθοκλέους- Ελένη Βλαχαντώνη, με το RalliART Technology Mitsubishi Lancer Evo IX είναι ικανοί για το καλύτερο. Επιστρέφουν πιο δυνατοί οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος- «Φαντομάς» (Mitsubishi Lancer Evo IX) μετά την ατυχία τους στη Λαμία, με τους Νίκο Ντάβαρη- Φίλιππο Τζεφεράκο (Mitsubishi Lancer Evo IX) να θέλουν να μαζέψουν κι άλλους βαθμούς στο σακούλι τους που τους έχει φέρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας μέχρι στιγμής. Διάκριση στην C2 χωρίς να αγχώνεται για βαθμούς, με αντιπάλους όλους τους παραπάνω αγωνιζόμενους της Ν, θα κυνηγήσει ο τοπικός Στέλιος Λαϊνόπουλος με το γκρούπ Α Subaru Impreza.

Δυνατές μάχες αναμένονται και στην κατηγορία F2 με τη σειρά εκκίνησης εκεί να μην είναι τόσο προσεγμένη όσο στους προηγούμενους αγώνες. Οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας «Backo»- «Άρης Ιαβέρης» (Ford Fiesta R2) θέλουν να επεκτείνουν το προβάδισμα τους και θα βρουν στο δρόμο τους το πολύ δυνατό Ford Escort RS των Βασίλη Υφαντή- Γιάννη Στάικου και τους «μνηστήρες» της C6. Μπορεί οι «δυνατοί» τοπικοί με τα Yaris να απουσιάζουν, όμως παρόντες θα είναι οι ταχύτατοι παντός εδάφους Pazonen”- Απόστολος Κοτρωνής (Toyota Yaris), oι πρωτοπόροι της βαθμολογίας του κυπέλλου Νώντας Καρανικόλας- Γιώργος Βασιλάκης (Ford Fiesta R1) και οι διεκδικητές αυτού Ανδρέας Καροτσιέρης- Ανδρέας Στεργίου (MG ZR105). Οι παραπάνω δεν πρέπει να υποτιμήσουν τους νεαρούς Τάσο Παπαδόπουλο- Ανδρέα Βασιλόπουλο με Toyota Starlet EP91 αλλά ούτε και τους αρκετούς συνδυασμούς με τα πισωκίνητα αγωνιστικά της Ε!

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το Σάββατο το βράδυ στις 21:00 στο δημοτικό πάρκο Πύργου ενώ το αγωνιστικό σκέλος θα εκκινήσει την Κυριακή στις 09:30 το πρωί από το service park του Λάλα. Τα αγωνιστικά χιλιόμετρα του αγώνα φτάνουν στα 83 με τρία περάσματα από τις ειδικές διαδρομές Λάλας και Φολόη.

Παρακολουθήστε μαζί μας την εξέλιξη του αγώνα με συνεχή ενημέρωση, πολλές φωτογραφίες και βίντεο!

Πληροφορίες αγώνα:

Από Harris