Μετά από απουσία ενός έτους από τις ειδικές διαδρομές της πατρίδας μας, η Valavanis Race Team επιστρέφει ανανεωμένη για να συμμετάσχει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στην πλειοψηφία των αγώνων του Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου. Με πλήρωμα τους Γιάννη Βαλαβάνη- Μενέλαο Τσαβδαρίδη και αυτοκίνητο το αναβαθμισμένο Honda Civic Type-R της κατηγορίας C3 η ομάδα θα διεκδικήσει τη διάκριση στην κατηγορία F2 του πρωταθλήματος.

Ο 46χρονος Γιάννης Βαλαβάνης έχει συμμετάσχει τα τελευταία 20 χρόνια σε περισσότερους από 75 αγώνες σημειώνοντας σημαντικές διακρίσεις. Έχει διεκδικήσει 3 φορές το Κύπελλο Βορείου Ελλάδος τερματίζοντας κάθε φορά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2001 οδηγώντας Peugeot 106 Rallye, ενώ “πάτησε” και χώμα ακολουθώντας την επόμενη χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ με Nissan Micra K11. Στη συνέχεια οδήγησε Renault Clio RS και Renault Megane μέχρι να αποκτήσει το Honda Civic Type R το οποίο οδηγεί μέχρι και σήμερα σε ασφάλτινους αγώνες. Με το Honda έχει πετύχει τα καλύτερα αποτελέσματα της καριέρας του σημειώνοντας 4 νίκες γενικής και διεκδικώντας με αξιώσεις το Κύπελλο Βορείου Ελλάδος.

 «Σκοπεύουμε να συμμετάσχουμε φέτος στην πλειοψηφία των αγώνων του Πρωταθλήματος Ασφάλτου. Στόχος μας πάνω από όλα είναι η οδηγική ευχαρίστηση και οι τερματισμοί όσο το δυνατόν πιο ψηλά στην κατάταξη. Αποφεύγουμε να θέσουμε συγκεκριμένους στόχους στο Πρωτάθλημα γιατί όσες φορές το κάναμε ήμασταν άτυχοι. Συγκεκριμένα χάσαμε δύο χρονιές το Κύπελλο Βορείου Ελλάδος στον τελευταίο αγώνα από μηχανικό πρόβλημα κι αυτό μας στενοχώρησε πολύ. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το αυτοκίνητο θα δουλέψει όπως το θέλουμε και τα αποτελέσματα θα έρθουν τη φετινή χρονιά.» δήλωσε ο Βορειοελλαδίτης οδηγός.

Ο 39χρονος Μενέλαος Τσαβδαρίδης είναι παλιός γνώριμος της ομάδας αφού έχει βρεθεί στο δεξί μπάκετ της Valavanis Race Team αρκετές φορές στο παρελθόν. Μετά από παύση σχεδόν μιας δεκαετίας, επιστρέφει δριμύτερος στους αγώνες.

 «Έχουμε τρέξει αρκετούς αγώνες με τον Γιάννη Βαλαβάνη στο παρελθόν κι έχουμε αποκτήσει καλή χημεία. Μου έλειψαν τα ράλλυ και το δεξί μπάκετ τα τελευταία χρόνια και ανυπομονώ να επιστρέψω. Δεν θεωρώ ότι η απουσία μου με έχει επηρεάσει και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να επιτύχουμε τους στόχους μας» ήταν τα λόγια του Μενέλαου Τσαβδαρίδη.

Πρώτος αγώνας του πληρώματος της  Valavanis Race Team είναι το Ράλλυ Κένταυρος στις 5-6 Ιουνίου στο πανέμορφο Πήλιο, με τη δράση να εκτυλίσσεται σε κάποιες από τις καλύτερες ειδικές διαδρομές της Ελλάδας, όπως η Πορταριά και το Καράβωμα.

Ακολουθήστε μας στο facebook:

https://www.facebook.com/valavanisracing/

Δελτίο Τύπου – Valavanis Race Team

Από Harris