Όσες φορές και να το ζήσεις, κάθε φορά είναι σαν να πραγματοποιείται ένα όνειρο, κάθε φορά είναι διαφορετικά. Αυτός ο αγώνας είναι ξεχωριστός, αυτή η χώρα ζει στο ρυθμό του ράλλυ. Στο Ράλλυ Φινλανδίας και φέτος, κοντά στους πιο «hardcore» Έλληνες θεατές του WRC. Με πολλά Ακρόπολις στην πλάτη και παραστάσεις από τα χιόνια της Σουηδίας, τις φλαταδούρες της Πολωνίας, τα σαθρά χώματα της Σαρδηνίας και τα πατημένα της Πορτογαλίας, τις λασπωμένες ειδικές του RAC και τα «αεροδρόμια» της Καταλωνίας να δηλώνουν μετά το πέρασμα από τις ειδικές διαδρομές του αγώνα ότι «Εδώ είναι το Ράλλυ»…

Με τέτοιους τύπους στην παρέα που θέλουν να «δουν» οι απαιτήσεις είναι υψηλές και η προετοιμασία υψηλού επιπέδου. Πολλές ώρες παρακολούθησης in-car από τις ειδικές των προηγούμενων ετών στη «βάση», μελέτη χαρτών και συντεταγμένων, δύο ολόκληρες ημέρες στα φινλανδικά δάση για αναγνωρίσεις των ειδικών και επιλογή των κατάλληλων σημείων παρακολούθησης και προσβάσεων και πάλι νιώθεις ότι δεν αρκεί… Το αποτέλεσμα θα δείξει.

Αισιόδοξοι όλοι οι οδηγοί στη συνάντηση μαζί τους στο recce και οι υποψηφιότητες για νίκη περισσότερες από κάθε άλλο αγώνα, με τους «τοπικούς» να παίζουν ψηλά στα προγνωστικά για βάθρο.  Και οι τρεις της Toyota (Tanak, Latvala, Meeke) έχουν κερδίσει στις 1000 λίμνες, όπως και οι δύο της Citroen (Ogier, Lappi) και μπορούν να το ξανακάνουν, ενώ και ο διεκδικητής του τίτλου Neuville (Hyundai) το θέλει πολύ… Σε όλους αυτούς εμείς θα προσθέσουμε και τον Suninen (Ford) και, όπως καταλαβαίνετε, ο ανταγωνισμός αναμένεται σκληρός.

Άτυχος ο Elfyn Evans δεν θα συμμετέχει στον αγώνα λόγω τραυματισμού, με τον Gus Greensmith να τον αντικαθιστά στο bucket του Fiesta, ενώ δεν θα καταφέρει να εκκινήσει ούτε ο Hayden Paddon που φταίει δεν φταίει, κατέστρεψε την ευκαιρία που του δόθηκε από την M-Sport να επιστρέψει στο WRC. Νέο πρόσωπο στο φετινό θεσμό ο Craig Breen που θα οδηγήσει το τρίτο Hyundai i20 WRC στη Φινλανδία με στόχο ένα καλό αποτέλεσμα που θα τον επαναφέρει στο προσκήνιο.

Το Ράλλυ Φινλανδίας ξεκινάει την Πέμπτη με την υπερειδική στην πόλη της Jyvaskyla και ακολουθούν τρεις ημέρες ξεχωριστής δράσης στα δάση της περιοχής. Απολαύστε το μαζί μας.

Κείμενο: Harris Klamouris

Από Harris