Στον πιο ονομαστό αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, το Ράλλυ Ακρόπολις θα συμμετάσχουν οι Αλέξανδρος Τσουλόφτας- Αντώνης Χρυσοστόμου το τριήμερο 1-3 Ιουνίου. Το πιο ελπιδοφόρο πλήρωμα του Κυπριακού Μηχανοκίνητου Αθλητισμού θα οδηγήσει το Citroen DS3 R5 Evo στις ειδικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας απέναντι στους καλύτερους οδηγούς του ERC!

Ο 26χρονος Αλέξανδρος Τσουλόφτας, γιός του πολυπρωταθλητή Κύπρου Ανδρέα Τσουλόφτα, έχει βάλει πλώρη να ξεπεράσει τον πατέρα του και να σηκώσει ψηλά τη σημαία της Κύπρου σε διεθνείς αγώνες! Συμμετείχε και το 2017 στο Ράλλυ Ακρόπολις, το πρώτο του τότε ράλλυ εκτός Κύπρου, καταφέρνοντας να τερματίσει στην τιμητική 4η θέση της γενικής κατάταξης. Ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα το 2015, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά παρά τη μηδαμινή του εμπειρία, κέρδισε ειδικές διαδρομές σε αγώνες του πρωταθλήματος. Το 2017, στην τρίτη του χρονιά στα ράλλυ, διεκδίκησε το Πρωτάθλημα Κύπρου μέχρι τον τελευταίο αγώνα, ολοκληρώνοντας τελικά δεύτερος.

Με τον 25χρονο Αντώνη Χρυσοστόμου αποτελούν πλήρωμα από τα μέσα της προηγούμενης χρονιάς και χτίζουν μαζί τις βάσεις για την κατάκτηση των στόχων τους που είναι υψηλοί. Παρά τη νεαρή του ηλικία, ο Χρυσοστόμου συμμετέχει σε αγώνες αρκετά χρόνια όντας έμπειρος και με πολλά ράλλυ στην πλάτη του, ενώ δεν θα είναι η πρώτη του φορά σε διοργάνωση εκτός Κύπρου, αφού στο πλάι του Αλέξανδρου εντυπωσίασαν το 2017 στο Marmaris Rally στην Τουρκία.

Το Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί τον τρίτο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ και συγκέντρωσε 34 συμμετοχές από 16 διαφορετικές χώρες. Ανάμεσα τους, ο πρωτοπόρος του ERC Alexey Lukyanuk, αλλά και οι πρώην πρωταθλητές Πορτογαλίας Bruno Magalhaes, Ελλάδας Γιώργος Φιλιππίδης, Ουγγαρίας Norbert Herczig, Σλοβακίας Grzegorz Grzyb, Πολωνίας Lukasz Habaj, Νορβηγίας Eyvind Brynildsen, Ουκρανίας Yurii Protasov, Κύπρου Σίμος Γαλαταριώτης και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής WRC Trophy Ιορδάνης Σερδερίδης.

Διεξάγεται σε 12 ειδικές διαδρομές στη Στερεά Ελλάδα, με εκκίνηση κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης την Παρασκευή 1 Ιουνίου. Ακολουθεί αμέσως μετά υπερειδική διαδρομή στον Ιππόδρομο του Μαρκόπουλου και ακόμα 11 δοκιμασίες στα βουνά γύρω από τη Λαμία όλο το τριήμερο.

Στόχος του νεαρού πληρώματος είναι η επανάληψη της καταπληκτικής εμφάνισης του 2017, η διάκριση απέναντι στους πρωταγωνιστές του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά και η πρώτη θέση ανάμεσα στα τρία Κυπριακά πληρώματα που συμμετέχουν στον αγώνα.

«Στόχος μας είναι να βελτιώνουμε συνεχώς τις επιδόσεις μας. Γνωρίζουμε ότι ο ανταγωνισμός είναι ακόμα πιο ισχυρός από πέρυσι, όμως θα βάλουμε τα δυνατά μας για να ανέβουμε ένα σκαλί παραπάνω και να πατήσουμε στο βάθρο! Οι ειδικές αναμένονται σκληρές, ειδικά στα δεύτερα περάσματα κι ελπίζουμε η Citroen DS3 R5 Evo να μας βγάλει ασπροπρόσωπους στις 3 ημέρες του αγώνα!»

Παρακολουθήστε την πορεία των Αλέξανδρου Τσουλόφτα- Αντώνη Χρυσοστόμου στο Ράλλυ Ακρόπολις μέσα από την σελίδα της αγωνιστικής τους ομάδας στο facebook:

https://www.facebook.com/alextsouloftas/

Δελτίο Τύπου

Από Harris