Μετά από 12 χρόνια απουσίας από την ενεργό δράση, ο Βασίλης Δρυμούσης επιστρέφει στο μπάκετ προκειμένου μάλιστα να συμμετέχει στο Ράλλυ Ακρόπολις, το κορυφαίο μηχανοκίνητο γεγονός της χώρας. Με συνοδηγό τον αδερφό του, Παναγιώτη Δρυμούση, θα έχει στα χέρια του ένα Subaru Impreza N11 STi Spec-C, με το οποίο θα ριχτεί στη μάχη του τρίτου γύρου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ράλλυ που θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου με έδρα τη Λαμία.

Τελευταία φορά που ο 40χρονος οδηγός είχε βρεθεί στο μπάκετ αγωνιστικού ήταν το 2005, όταν συμμετείχε σε επιλεγμένους αγώνες: «Έχουν περάσει 12 χρόνια από τότε και αποφάσισα να επιστρέψω στους αγώνες, καθώς μου έλειψαν όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα που το Ακρόπολις γύρισε στη Λαμία, η οποία κατά τη γνώμη μου έχει τις καλύτερες χωμάτινες ειδικές, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μένα να κάνω το comeback. Οι σκέψεις υπήρχαν από πέρυσι, ωστόσο εξαιτίας επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν κατάφερα να δώσω το παρών το 2016.», ήταν τα λόγια του οδηγού αναφορικά με το λόγο που συμμετέχει και πάλι στους αγώνες.

Ο Βασίλης Δρυμούσης ξεκίνησε την καριέρα του το 2000, οδηγώντας ένα Fiat Cinquecento  900 στο χωμάτινο Ράλλυ Άνοιξης, ενώ στα τέλη της χρονιάς απέκτησε ένα Fiat Cinquecento Sporting. Με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αγωνίστηκε έως και το 2004, ακολουθώντας μεμονωμένους χωμάτινους αγώνες, χωρίς να κυνηγάει κάποιον τίτλο. Το 2005 απέκτησε από το εργοστάσιο της Skoda, ένα Skoda Fabia 1.4, με το οποίο έκανε εκτός των άλλων και την πρώτη και μοναδική του μέχρι σήμερα εμφάνιση στο Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο προσμετρούσε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλλυ. Στο φετινό αγώνα, όπλο του θα είναι ένα τετρακίνητο Subaru Impreza STi N11 Spec-C της κατηγορίας RC2. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Δρυμούσης θα οδηγήσει τετρακίνητο σε επίσημο αγώνα και δήλωσε σχετικά: «Τα τελευταία χρόνια, μετά την πώληση του Fabia, δεν είχα κάποιο αγωνιστικό αυτοκίνητο στα χέρια μου, οπότε είτε έπρεπε να νοικιάσω, είτε να αποκτήσω. Επέλεξα να αγοράσω ένα τετρακίνητο Impreza, καθώς ως λάτρης του χώματος, είναι πιο παιχνιδιάρικο στο χώμα τόσο σε σχέση με το Mitsubishi όσο και σε σχέση με ένα δικίνητο και πιστεύω πως με το Impreza θα απολαύσουμε τον αγώνα.»

Το Ράλλυ Ακρόπολις περιλαμβάνει 12 ειδικές διαδρομές το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου και όπως κάθε Ακρόπολις, απαιτεί τη δέουσα προσοχή από κάθε πλήρωμα. Στόχος των Βασίλη και Παναγιώτη Δρυμούση είναι να τερματίσουν και να ευχαριστηθούν την εμπειρία ενός Ράλλυ Ακρόπολις: «Έχοντας μεγάλη αποχή από τους αγώνες, στοχεύουμε να  ανεβούμε στη ράμπα του τερματισμού την Κυριακή στη Λαμία. Ο αγώνας είναι μεγάλος, οπότε πρέπει να κινηθούμε προσεκτικά στην αρχή, να μάθουμε το αυτοκίνητο και να ακολουθήσουμε συγκεκριμένη στρατηγική στη συνέχεια. Ευελπιστούμε οι ειδικές να είναι σε καλή κατάσταση και ο καιρός να είναι σύμμαχος όλων, αν και δεν έχουμε πρόβλημα να αγωνιστούμε σε λασπωμένο τερέν.», ήταν τα λόγια του οδηγού αναφορικά με το στόχο του πληρώματος.

Από Apostolis