Με αναβαθμισμένη παρουσία και έχοντας ως στόχο να μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στους καλύτερους οδηγούς της Ευρώπης συμμετέχουν στο Ράλλυ Ακρόπολις οι πρωταθλητές Ελλάδας Γιώργος Φιλιππίδης- Λεωνίδας Μαχαίρας με Skoda Fabia R5!

Λάτρης του έντονου συναγωνισμού ο «Yorgο» δεν δίστασε να κάνει το μεγάλο βήμα στον εθνικό μας αγώνα, θέλοντας να οδηγήσει το καλύτερο αγωνιστικό κατηγορίας R5 κόντρα σε οδηγούς ευρωπαϊκού επιπέδου. Μαθημένος από τα πρώτα βήματα της αγωνιστικής του καριέρας στα δύσκολα, συμμετείχε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 στη Μεγάλη Βρετανία, όπου ζει και εργάζεται, σε μερικά από τα πιο ανταγωνιστικά Cup της χώρας. Έτρεξε για τρία χρόνια σε «ενιαία» της Volkswagen αλλά και της Peugeot από τα οποία προέκυψαν αργότερα «εργοστασιακοί» οδηγοί, ενώ μετέπειτα, μαθητευόμενος και στη σχολή του John Haugland έκανε πολλούς αγώνες στο χιόνι, επιφάνεια που θεωρεί μεγάλο σχολείο.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ αγωνίζεται τα τρία τελευταία χρόνια, καταφέρνοντας να το κατακτήσει στην τρίτη και φαρμακερή του προσπάθεια το 2016! Στόχος του είναι να διατηρήσει τα σκήπτρα και φέτος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα οδηγήσει μόνο για τους βαθμούς του πρωταθλήματος στο Ράλλυ Ακρόπολις. Θα προσπαθήσει για το καλύτερο, εκπροσωπώντας μάλιστα την Εθνική Ομάδα, απέναντι στους ξένους πρωταθλητές με τους χρόνους των οποίων δεν διστάζει να συγκριθεί!

Μετά από πολλές αλλαγές συνοδηγών, βρήκε με τον έμπειρο Λεωνίδα Μαχαίρα την κατάλληλη χημεία, κατακτώντας μαζί του πρωτάθλημα το 2016. Ο Φιλιππίδης έχει αγωνιστεί σε τέσσερα Ράλλυ Ακρόπολις και το καλύτερο του αποτέλεσμα το φυλάει για φέτος!

Την Τρίτη οι προγραμματισμένες δοκιμές του, όπου θα έπαιρνε μια πρώτη γεύση από το νέο του «παιχνίδι» δεν κύλησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς η βροχόπτωση που ξέσπασε λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η διαδικασία, χάλασε τη διαδρομή, με τον Φιλιππίδη να αναβάλλει το τεστ για την Τετάρτη. Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αρκετούς ιδιώτες που συμμετέχουν, μπορεί να τους κοιτάξει στα μάτια, να πλασαριστεί ψηλά στην κατάταξη και να μας κάνει υπερήφανους στον εθνικό μας αγώνα! Είμαστε μαζί του!

Από Apostolis