Στους ασφάλτινους δρόμους του μεγαλύτερου νησιού των Κανάριων Νήσων θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ. Το Rally Islas Canarias που έγινε γνωστό στους φιλάθλους του motorsport ως Rally el Corte Ingles από τον μέχρι σήμερα χορηγό του αγώνα, αποτελεί έναν από τους παραδοσιακούς αγώνες του ERC και επιστρέφει στο θεσμό μετά από απουσία 2 ετών.

kajto-4

Οι οργανωτές του αγώνα έχουν τη συνήθεια να καλούν στον αγώνα τους μεγάλα ονόματα του WRC με τους Didier Auriol και Juha Kankkunen να συμμετέχουν εκεί τα δύο τελευταία χρόνια. Φέτος ήταν η σειρά του Mads Ostberg να προσκαλεστεί, ώστε να οδηγήσει ένα Ford Fiesta R5 στις απαιτητικές ειδικές του αγώνα. Ο Νορβηγός θα έχει να αντιμετωπίσει αρκετούς από τους οδηγούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα ακολουθήσουν φέτος το θεσμό, όπως ο πρωταθλητής Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5), o Ρώσος Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta R5), ο Γάλλος Robert Consani (Peugeot 208 T16) και ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας ERC2 David Botka (Citroen DS3 R5). O 3 φορές νικητής του Rally Islas Canarias και κάτοικος Las Palmas Luis Monzon (Citroen DS3 R5) θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την εμπειρία του και να πάρει ακόμα μια νίκη, αφού κανένας από τους πρωτοκλασάτους αντιπάλους του δεν έχει ξανασυμμετάσχει στον αγώνα. Συνολικά 55 πληρώματα δήλωσαν συμμετοχή στο Rally Islas Canarias, εκ των οποίων τα 29 έκαναν το ταξίδι από την υπόλοιπη Ευρώπη, την Μέση Ανατολή αλλά και τη Λατινική Αμερική!

lukas

Το πρόγραμμα του αγώνα περιλαμβάνει 12 ειδικές διαδρομές χωρισμένες σε 2 σκέλη (Παρασκευή- Σάββατο) συνολικού μήκους 215 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Η κατατακτήρια ειδική θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το πρωί, ενώ η πανηγυρική εκκίνηση θα λάβει χώρα το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο κέντρο της πρωτεύουσας Las Palmas.

Από Harris