lukyanuk_d2c

Χωρίς να προβληματιστεί σε κανένα σημείο του αγώνα από τους ανταγωνιστές του o Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta R5) ολοκλήρωσε τη δεύτερη ημέρα του Ράλλυ Κύπρου στην κορυφή της κατάταξης! Ο Ρώσος οδηγός κέρδισε όλες της ειδικές της ημέρας, εκτός από μία, στην οποία άκουσε λάθος μια σημείωση και έκανε τέτακε. Η διαφορά του πλέον από τον δεύτερο Marijan Griebel (Skoda Fabia R5) ξεπερνά το 1,5 λεπτό και είναι πολύ δύσκολο να καλυφτεί την τελευταία ημέρα. Βέβαια με τον “Lukas” ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, μέχρι και το τελευταίο μέτρο της τελευταίας ειδικής οπότε τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο…

athanassoulas_sd11

Η ατυχία χτύπησε στο κόκκινο σήμερα για το ελληνικό πλήρωμα των Λάμπρου Αθανασούλα- Χρήστου Κουζιώνη και το γαλανόλευκο Ford Fiesta R5. Οι δικοί μας εγκατέλειψαν τον αγώνα λίγο πριν την υπερειδική που έκλεινε την ημέρα από μηχανικό πρόβλημα. Μέχρι εκείνο το σημείο είχαν κερδίσει αρκετές θέσεις, ανεβαίνοντας μέχρι την 6η της γενικής κατάταξης, παρά το γεγονός ότι είχαν προβλήματα από την αρχή της ημέρας με τα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια είχαν κλατάρισμα στην τελευταία ειδική του πρωινού loop κι ακόμα ένα στην ίδια ειδική του απογευματινού τους κόστισαν αρκετά χαμένα δευτερόλεπτα. Δύο τέταρτες θέσεις στις πρώτες ειδικές του δεύτερου loop όταν δούλεψε το αυτοκίνητο και δεν υπήρχαν ατυχίες, έδειξαν ότι οι δυνατότητες υπάρχουν και εκτός έδρας! Δυστυχώς οι Αθανασούλας- Κουζιώνης δεν θα επιστρέψουν στον αγώνα με Rally2 αφού έχει υποστεί ζημιά ο κινητήρας του προβληματικού Fiesta R5.

griebel_sd4

Πίσω από τον πρωτοπόρο Lukyanuk ακολουθούν δύο juniors” με τους χρόνους τους να δείχνουν πόσο ανταγωνιστικό είναι το Junior ERC τα τελευταία χρόνια! Ο οδηγός της Opel Marijan Griebel που για την περίσταση οδηγεί ένα Skoda Fabia R5 ως έπαθλο για την επικράτηση του φέτος στο «μικρό» πρωτάθλημα, είναι δεύτερος, όντας ταχύς σε άσφαλτο και χώμα, με τον νικητή του Ακρόπολις Ralfs Sirmacis με ίδιο αυτοκίνητο να ακολουθεί. Ότι κερδίζει ο Λετονός στο χώμα, το χάνει στην άσφαλτο, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να πλησιάσει τον Γερμανό αντίπαλο του. Ακόμη ένας νεαρός, ο Nikolay Gryazin (Skoda Fabia R5) βρισκόταν στη μάχη για τη δεύτερη θέση, όμως δεν απέφυγε το λάθος εγκαταλείποντας βγαίνοντας από το δρόμο υπό την πίεση του Griebel.

sirmacis_day1

Ωραία μάχη για την τέταρτη θέση δίνουν ο Ούγγρος David Botka (Citroen DS3 R5) με τους πρώτους Κύπριους Χρήστο Δημοσθένους- Πάμπο Λαό (Mitsubishi Lancer Evo IX). Το πλήρωμα του κίτρινου Evo γράφει εντυπωσιακούς χρόνους με αποκορύφωμα τη δεύτερη θέση γενικής στην πρώτη Λάγια και δεν απειλείται από τον «εσωτερικό» ανταγωνισμό.

demosthenous_d2a

Στη δεύτερη θέση μεταξύ των κυπριακών πληρωμάτων και στην 6η θέση της γενικής βρίσκονται οι Chips Junior”- Αντώνης Χρυσοστόμου (Mitsubishi Lancer Evo IX) παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισαν πρόβλημα με την πίσω ανάρτηση και θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τη θέση τους στις ειδικές της Κυριακής από τους σοβαρούς Κώστα Ζήνωνος- Φάνο Χριστοφή (Mitsubishi Lancer Evo IX) που τους πιέζουν.

chips_d2a

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι επίσης τοπικοί Σάββας Σάββα- Ανδρέας Παπανδρέου (Mitsubishi Lancer Evo IX), Μιχάλης Ποσείδιας- “Erikson” (Mitsubishi Lancer Evo X) και Σταύρος Αντωνίου- Δημήτρης Πιερή (Mitsubishi Lancer Evo IX) με τους τελευταίους να θέλουν να μαζέψουν όσο πιο πολλούς βαθμούς μπορούν για το εθνικό πρωτάθλημα και να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο την εγκατάλειψη των Σίμου Γαλαταριώτη- Αντώνη Ιωάννου (Mitsubishi Lancer Evo X) που το διεκδικούν. Πολύ καλούς χρόνους γράφουν τη δεύτερη ημέρα και οι Πανίκος Πολυκάρπου- Gerald Winter (Mitsubishi Lancer Evo IX) και θα μπορούσαν να είναι ψηλά στη γενική αν δεν εγκατέλειπαν στις νυχτερινές ειδικές από κλαταρισμένο ελαστικό.

botka_d2a

Ο αγώνας ολοκληρώνεται την Κυριακή με 4 ειδικές διαδρομές. Τα εναπομείναντα πληρώματα έχουν να καλύψουν ξανά τις ειδικές της Παρασκευής για να φτάσουν αισίως στις δύο τελευταίες διαδρομές που αποτελούν τις Love Cyprus Golden Stage. Στις διαδρομές αυτές οι χρόνοι των πληρωμάτων θα προστεθούν και οι νικητές θα λάβουν χρηματικά έπαθλα αξίας 60 χιλιάδων ευρώ. Ο τερματισμός του Ράλλυ Κύπρου θα πραγματοποιηθεί στο μόλο Λεμεσού στις 15:00.

Αποτελέσματα 1ου σκέλους:

leg2

 

Από Harris