Στην Πανελλήνια έκθεση Λαμίας δόθηκε την Παρασκευή το απόγευμα η εκκίνηση του 63ου Ράλλυ Ακρόπολις που προσμετράει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ. Ο κόσμος που την παρακολούθησε ήταν αρκετός, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν σε μια εκδήλωση που έδωσαν το παρών πολλοί επίσημοι. 63 πληρώματα θα ριχτούν στη μάχη της πρώτης ημέρας, με τα 28 από αυτά να μετέχουν στον αγώνα του ERC.

Οι αγωνιζόμενοι του ERC συμμετείχαν το πρωί στην καθιερωμένη κατατακτήρια ειδική, προκειμένου να επιλέξουν τη σειρά εκκίνησης τους. Ταχύτερος όλων ήταν ο νεαρός Ρώσος Nikolay Gryazin (Skoda Fabia R5) που επέλεξε να εκκινήσει από την 10η θέση το πρώτο σκέλος, με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Bruno Magalhaes (Skoda Fabia R5) να εκκινεί ακριβώς πίσω του και τον περσινό πρωταθλητή Ευρώπης Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5) να τους ακολουθεί. Ο Άραβας Nasser Al Attiyah (Ford Fiesta R5) επέλεξε να φυλάξει ελαστικά στην κατατακτήρια διαδρομή με αποτέλεσμα να είναι πιο αργός από ότι τον έχουμε συνηθίσει.

Οι Έλληνες Πρωταθλητές Γιώργος Φιλιππίδης- Λεωνίδας Μαχαίρας στην πρώτη τους συμμετοχή με Skoda Fabia R5 σημείωσαν τον 9ο καλύτερο χρόνο στο qualifying και θα εκκινήσουν από την τέταρτη θέση το Σάββατο. Το έτερο Ελληνικό Skoda Fabia R5 με πλήρωμα τους Σωκράτη Τσολακίδη- Χάρη Δήμο δεν πίεσε στο shakedown. Αντίθετα, εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του νεαρού Κύπριου Αλέξανδρου Τσουλόφτα με συνοδηγό τον Denis Giraudet που σημείωσε ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς χρόνους.

Το Σάββατο 3 Ιουνίου ξεκινάει το καθαρά αγωνιστικό σκέλος με τη διεξαγωγή 3 επαναλαμβανόμενων ειδικών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη Γραβιά, η οποία είναι το κλασικό Δροσοχώρι με αντίθετη φορά, την Άμφισσα, που είναι οι Καρούτες με ανηφορική κατεύθυνση, και το Παλαιοχώρι, που ξεκινάει από την έξοδο του ομώνυμου χωριού και καταλήγει στο Ελευθεροχώρι.

Καλό αγώνα και καλό τερματισμό σε όλα τα πληρώματα!

Από Harris