Σε έναν επεισοδιακό αγώνα που κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον των θεατών μέχρι την τελευταία ειδική διαδρομή εξελίχθηκε το Rally di Roma Capitale, που συμπεριελήφθη για πρώτη φορά στο καλεντάρι του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο αγώνας που εξελίχθηκε πέριξ της Ιταλικής πρωτεύουσας συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, γεγονός που οδήγησε στην καθυστερημένη εκκίνηση δύο ειδικών του Σαββάτου.

Ταχύτερος όλων αποδείχθηκε ο Bryan Bouffier (Ford Fiesta R5) που ανέβασε ρυθμό ειδική με ειδική, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην κορυφή στο τέλος του Σαββάτου, νιώθοντας καυτή την ανάσα του συνήθη υπόπτου Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5). Την Κυριακή, ο 39χρονος Γάλλος, έχασε την πρωτοπορία με το …καλημέρα, ωστόσο δεν το έβαλε κάτω, πίεσε και δικαιώθηκε, καταφέρνοντας να ξεπεράσει το εμπόδιο του Πολωνού πρωταθλητή μόλις στην τελευταία ειδική διαδρομή, με την τελική διαφορά να είναι μόλις 3 (!) δέκατα του δευτερολέπτου! Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή νίκη του Bouffier στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κάτι που αποδεικνύει πως εάν ακολουθούσε όλο το θεσμό, θα είχε όλα τα φόντα να τα «βάλει» με τους πρωταγωνιστές του θεσμού και να διεκδικήσει τον τίτλο.

Από την άλλη, ο Kajto πέτυχε αυτό που ήθελε, φτάνοντας έτσι ένα βήμα από την κατάκτηση του τρίτου ευρωπαϊκού του τροπαίου. Ζωντανές διατήρησε τις ελπίδες του ο Bruno Magalhaes (Skoda Fabia R5)  που συμπλήρωσε το βάθρο, αν και γνωρίζει πως θα έχει δύσκολο έργο στη Λετονία.

Τέταρτος ολοκλήρωσε ο Πολωνός Grzegorz Grzyb (Skoda Fabia R5), τερματίζοντας εμπρός από τον περσινό παγκόσμιο πρωταθλητή Junior, Simone Tempestini (Citroen DS3 R5). Επικράτησε στο ERC Junior U28 o έκτος Jan Cerny (Skoda Fabia R5), με τους Lukasz Habaj (Ford Fiesta R5) και Nikolay Gryazin (Skoda Fabia R5), να ακολουθούν και το Ρώσο να αφήνει θετικές εντυπώσεις το διήμερο.

Ωραία κόντρα εξελίχθηκε στο ERC Junior U27 με τελικό νικητή τον Τσέχο Filip Mares (Peugeot 208 R2) και τους Jari Huttunen (Opel Adam R2) και Chris Ingram (Opel Adam R2) να συμπληρώνουν το βάθρο.

Τελευταίος γύρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλλυ το Rally Liepaja στις αρχές Οκτώβρη.

Αποτελέσματα

Από Apostolis