Με δύο γνωστά πρόσωπα στην κορυφή της κατάταξης ξεκίνησε το Ράλλυ των Αζόρων, πρώτος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ για το 2017. Ο πρωταθλητής Kajetan Kajetanowicz και ο μεγαλύτερος του αντίπαλος τα δύο τελευταία χρόνια στο ERC Alexey Lukyanuk ήταν οι οδηγοί που ξεχώρισαν την πρώτη «μικρή» ημέρα του αγώνα. Οι χρόνοι τους ήταν ένα κλικ επάνω από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό και η μεταξύ τους διαφορά των 1,1 δευτερολέπτων προμηνύει ενδιαφέρουσα συνέχεια.

Οδηγοί με Ford Fiesta R5 μοιράστηκαν τις νίκες στις 4 ειδικές διαδρομές που πραγματοποιήθηκαν, με τον Πολωνό να κερδίζει μια από αυτές, τον Ρώσο δύο και τον τοπικό ήρωα Ricardo Moura να κερδίζει την εναπομείνουσα και να ακολουθεί τρίτος, πίσω από τους δύο διαφαινόμενους διεκδικητές του πρωταθλήματος.

Μια θέση στο βάθρο, αλλά και τον εσωτερικό ανταγωνισμό ανάμεσα στους «Juniors» διεκδικούν οι Ralfs Sirmacis (Skoda Fabia R5), Nikolay Gryazin (Skoda Fabia R5), Marijan Griebel (Skoda Fabia R5) και Jose Suarez (Peugeot 208 T16) με τον έμπειρο Πορτογάλο Bruno Magalhaes (Skoda Fabia R5) ανάμεσα τους.

Αυτή ήταν μια πρώτη γεύση από το Ράλλυ των Αζόρων. Τα χιλιόμετρα που απομένουν είναι πολλά, όλα μπορούν να συμβούν μέχρι το τέλος του αγώνα και κρατάμε τα συμπεράσματα μας για τον τερματισμό. Η συνέχεια αναμένεται ενδιαφέρουσα!

Αποτελέσματα 1ης ημέρας:

Από Harris