Με τον Ρώσο Alexey Lukyanuk ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος μέχρι να φτάσει στη γραμμή του τερματισμού… Τι κι αν είδε τον μεγάλο του αντίπαλο Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5) να εγκαταλείπει στην πρώτη ειδική της Παρασκευής χτυπώντας σε τοιχείο, τι κι αν δημιούργησε διαφορά 40 δευτερολέπτων στα μέσα της ημέρας; O Ρώσος οδηγός του Ford Fiesta R5 που είναι ικανός για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο, είχε κλατάρισμα στην 8η ειδική, χάνοντας περισσότερα από 20 δευτερόλεπτα, ενώ «έγλυψε» και τοίχο στην τελευταία ειδική του σκέλους μετά από άλμα, όντας έτοιμος να τα τινάξει όλα στον αέρα! Το μπλουζάκι που φορούσε στο περσινό Ράλλυ Κύπρου που έγραφε Keep Calm and stay on the road” πρέπει να ξαναφορέσει ο τρελο-Lukyanuk στο τελευταίο σκέλος του Ράλλυ στις Αζόρες για να του θυμίζει πως πρέπει να παραμείνει ψύχραιμος αν θέλει να κερδίσει τον αγώνα, αφού ουσιαστικά στις ειδικές έχει αντίπαλο μόνο τον κακό του εαυτό.

Δεύτερος στην προσωρινή κατάταξη ανέβηκε ο Πορτογάλος Bruno Magalhaes που συνηθίζει σιγά σιγά το Skoda Fabia R5 και αυξάνει το ρυθμό του, ξεπερνώντας τον τοπικό Ricardo Moura, που είχε κλατάρισμα μια ειδική πριν το τέλος και μη έχοντας άλλη ρεζέρβα έκοψε το ρυθμό του στην τελευταία. Οι δυό τους θα παλέψουν σκληρά για το δεύτερο σκαλί του βάθρου αφού η διαφορά τους αγγίζει μόλις τα 6 δευτερόλεπτα.

Τα πολλά κλαταρίσματα στις ειδικές του αγώνα, ήταν το χαρακτηριστικό της δεύτερης ημέρας που επηρέασαν σημαντικά την κατάταξη στους Juniors28! Τη νέα κατηγορία του ERC με συμμετοχή νεαρών έως 28 ετών με αυτοκίνητα κατηγορίας R5. Πρώτος junior και τέταρτος γενικής ανέβηκε ο ταχύτατος Ρώσος Nikolay Gryazin (Skoda Fabia R5) κερδίζοντας μάλιστα την πρώτη του ειδική σε επίπεδο γενικής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ! Ο Ρώσος είδε πολλούς από τους νεαρούς αντιπάλους του να αντιμετωπίζουν προβλήματα και το εκμεταλλεύτηκε δεόντως. Στα δύο δευτερόλεπτα πίσω του ακολουθεί ο Marijan Griebel (Skoda Fabia R5) που είχε κλατάρισμα στην 6η ειδική, ενώ την πρώτη εξάδα κλείνει ο επίσης junior Josh Moffett (Ford Fiesta R5) που με σταθερό ρυθμό αναρριχήθηκε στην κατάταξη.

Πολύτιμο έδαφος στη μάχη των «μικρών» έχασε ο Ralfs Sirmacis (Skoda Fabia R5), που είχε 3 (!!!) κλαταρίσματα στις ειδικές της Παρασκευής, στο τελευταίο εκ των οποίων έχασε και τον περισσότερο χρόνο αλλάζοντας ελαστικό μέσα στην ειδική, πέφτοντας εκτός 10αδας.  Την ίδια τύχη είχε και ο Jose Suarez (Peugeot 208 T16) που στην τελευταία ειδική του σκέλους είχε έξοδο από τον δρόμο που τον γκρέμισε από την 5η θέση της γενικής.

Μια ολόκληρη ημέρα μένει για τον τερματισμό και με τον Ρώσο που μπλέξαμε, όλα μπορούν να συμβούν!

Αποτελέσματα 2ης ημέρας:

Από Harris