Στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού και συγκεκριμένα στο σύμπλεγμα των νησιών των Αζόρων ξεκινάει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ του 2017! Τα μηνύματα που έρχονται από τη λίστα συμμετεχόντων είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξα, με περισσότερα από 25 αυτοκίνητα της κατηγορίας R5 να συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν.

Η νέα κατηγορία του FIA ERC, η Junior28, που απευθύνεται σε νέους έως 28 ετών με έπαθλο τη συμμετοχή σε έναν αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ με αυτοκίνητο κατηγορίας WRCar, σε συνδυασμό με την εμπλοκή των εργοστασιακών ομάδων της Skoda και της M-Sport στο WRC2 που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για διάκριση, έστρεψαν το ενδιαφέρον πολλών νεαρών οδηγών προς το ERC. Δυστυχώς οι δύο Ελληνικοί αγώνες του ERC δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Junior28 και οι «ελληνικές» λίστες αναμένεται να είναι οι πιο φτωχές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αφού περισσότεροι από 10 οδηγοί θα αγωνιστούν στα ράλλυ του υποστηρικτικού αυτού πρωταθλήματος.

Στις Αζόρες λοιπόν στο τέλος της εβδομάδας, σε μια περιοχή με μαγευτικό φυσικό περιβάλλον, με ραγδαία μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες και τη συμμετοχή του Πρωταθλητή Ευρώπης Kajetan Kajetanowicz και του διεκδικητή του τίτλου τα δύο τελευταία έτη Alexey Lukyanuk. Οι δυό τους, που θα τρέξουν με Ford Fiesta R5, δεν έχουν εξασφαλισμένο το budget για όλη τη σεζόν και θέλουν αποτέλεσμα με το καλημέρα, όπως και η αποκάλυψη του 2016 και νικητής του Ακρόπολις Ralfs Sirmacis που ξεκινάει τη χρονιά με Skoda Fabia R5 στο Junior28. Στο ERC επιστρέφει η εργοστασιακή ομάδα της Peugeot Sport με τους νεαρούς Ισπανούς Cohete” Suarez και “Pepe” Lopez και θέλει να μείνει μακρυά από μηχανικά προβλήματα ώστε να διεκδικήσει τον «μικρό» ή και τον «μεγάλο» τίτλο. Με Skoda Fabia R5 θα εμφανιστεί φέτος ο περσινός πρωταθλητής Junior Marijan Griebel, ενώ για το βάθρο θα παλέψουν και οι Πορτογάλοι Ricardo Moura (Ford Fiesta R5), Pedro Meireles (Skoda Fabia R5) και Bruno Magalhaes (Skoda Fabia R5).

Ο αγώνας είναι τριήμερος, με χωμάτινες ειδικές από την Πέμπτη το απόγευμα έως το Σάββατο το μεσημέρι, όταν και τερματίζει στην Ponta Delgada, σημείο που αποτελεί και την εκκίνηση του ράλλυ. Καλή χρονιά!

 

Από Harris