Κέρδισε όλες τις ειδικές του πρώτου σκέλους και ξέφυγε στην κατάταξη του Rally Islas Canarias. Ο λόγος για τον Alexey Lukyanuk που οδήγησε με μαεστρία το Ford Fiesta R5 στους στενούς ασφάλτινους δρόμους του νησιού και οδεύει για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη επί ισπανικού εδάφους. Παρά την ποινή των 10 δευτ. που δέχτηκε για jump start, η διαφορά του μισού σχεδόν λεπτού από τους αντιπάλους του επιτρέπει στον 37χρονο οδηγό να κάνει όνειρα νίκης. Καλό βέβαια είναι να κρατάμε μικρό καλάθι, καθώς μην ξεχνάμε πως πρόκειται για τον τρελό Ρώσο που ουκ ολίγες φορές μας έχει εκπλήξει δυσάρεστα.

Ο πρωτοπόρος του θεσμού, Bruno Magalhaes (Skoda Fabia R5) ξεκίνησε νωχελικά τον αγώνα του, ανέβηκε όμως αρκετές θέσεις ολοκληρώνοντας την πρώτη μέρα στη δεύτερη θέση, απέχοντας 26 δευτ. από την κορυφή και στοχεύει να πιέσει το Σάββατο. Λίγο πιο πίσω ακολουθεί ο πρωταθλητής Ευρώπης τα δύο τελευταία χρόνια, Kajetan Kajetanowicz με Ford Fiesta R5 που διαμαρτυρήθηκε για πρόβλημα με τα φρένα. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα δούμε ωραία μάχη για τις θέσεις του πόντιουμ στο δεύτερο μισό του αγώνα. Στη συνέχεια, ακολουθούν τρία Ισπανικά πληρώματα με τους Ivan Ares (Hyundai i20 R5), Pepe Lopez (Peugeot 208 T16) και Cristian Garcia (Ford Fiesta R5) που θα επιτεθούν θέλοντας να γεμίσουν χαρά τους Ισπανούς που επιθυμούν διακαώς έναν τοπικό οδηγό στο πόντιουμ στον εντός έδρας αγώνα τους.

Πιο πίσω βρίσκεται ο περσινός πρωταθλητής Γαλλίας, Sylvain Michel με Skoda Fabia  R5 που στα 26 του χρόνια αποφάσισε να ακολουθήσει το ERC φέτος. Όγδοος είναι ο βετεράνος Luis Monzon (Ford Fiesta R5) σε άλλη μια του συμμετοχή στο Rally Islas Canarias, εμπρός από την απογοήτευση του πρώτου σκέλους, Bryan Bouffier (Ford Fiesta R5). Ο Γάλλος δεν ήταν ευχαριστημένος με την απόδοσή του στις ειδικές  της Παρασκευής και ευελπιστεί σε κάτι καλύτερο το Σάββατο. Την πρώτη δεκάδα κλείνει ο Πολωνός Gregorz Grzyb με Skoda Fabia R5.

Στο Junior ERC, οι διαφορές έχουν ανοίξει με τον Chris Ingram (Opel Adam R2) να προηγείται και τους Jari Huttunen (Opel Adam R2) και Karel Hupec (Peugeot 208 R2) να ακολουθούν.

Το σκέλος του Σαββάτου είναι μεγαλύτερο σε σχέση με την πρώτη μέρα και περιλαμβάνει 110 αγωνιστικά χιλιόμετρα, στα οποία τα πάντα μπορούν να συμβούν. Εσείς θα ποντάρατε στο Ρώσο για τη νίκη; Εμείς όχι!

Αποτελέσματα

 

Από Apostolis