Το πάθημα του έγινε μάθημα; Ίσως! Ο Alexey Lukyanuk, που είχε «αυτοκτονήσει» ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, χάνοντας τη νίκη από δικά του λάθη, αυτή τη φορά κέρδισε το Rally Islas Canarias και πρόσθεσε στο σακούλι του σημαντικούς βαθμούς για τη συνέχεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο οδηγός του Ford Fiesta R5 που έδειχνε να ελέγχει από το πρώτο σκέλος την κατάσταση, παρ’ ότι δεν πίεσε σήμερα, ήταν ταχύτερος σε αρκετές ειδικές διαδρομές, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στον Ισπανικό αγώνα.

Ο Πρωταθλητής τα τελευταία δύο χρόνια, Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5) ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του πόντιουμ, καταφέρνοντας το Σάββατο να ξεπεράσει το εμπόδιο του νικητή του πρώτου αγώνα, Bruno Magalhaes (Skoda Fabia R5), που ολοκλήρωσε στην τρίτη θέση. O Kajto δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ξέφρενο ρυθμό του Lukyanuk, διαμαρτυρόμενος για τα φρένα του στο πρώτο σκέλος, ωστόσο ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον και έρχεται στη χώρα μας με στόχο τη νίκη, όπως ο ίδιος δήλωσε. Από την άλλη, ο 37χρονος Magalhaes με την τρίτη θέση δείχνει ικανός να διεκδικήσει τον τίτλο και ευχή όλων είναι να βρει το απαιτούμενο μπάτζετ και να τον δούμε στη συνέχεια του θεσμού.

Στη δεύτερή του επαφή με το Hyundai i20 R5, ο τοπικός Ivan Ares ολοκλήρωσε τέταρτος, κάνοντας έναν σταθερό αγώνα, εμπρός από τον Luis Monzon που στα 50 του είναι ταχύτατος. Ο τρίτος στον περσινό αγώνα, Monzon (Ford Fiesta R5), ανέβηκε μια θέση μόλις στην τελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα, αφήνοντας έκτο τον επίσημο οδηγό της Peugeot Sport Pepe Lopez με Peugeot 208 T16, ο οποίος όμως πρώτευσε στο Junior U28.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ο πρωτοπόρος του Ισπανικού πρωταθλήματος, Cristian Garcia στην πρώτη του χρονιά με το Ford Fiesta R5. Ο Γάλλος πρωταθλητής Sylvain Michel αρκέστηκε στην όγδοη θέση γενικής και στη δεύτερη του Junior U28 με το Skoda Fabia R5, με τον Bryan Bouffier (Ford Fiesta R5) να απογοητεύει με την εμφάνισή του, τερματίζοντας ένατος, μια θέση εμπρός από τον Marijan Griebel (Skoda Fabia R5) που συμπλήρωσε το βάθρο στο Junior U28. Σίγουρα περιμέναμε κάτι παραπάνω από τους δύο αυτούς οδηγούς που έδειξαν «έξω από τα νερά» τους στα Κανάρια Νησιά.

Στο ERC2, νικητής αναδείχθηκε ο γνώριμός μας από τις δύο επισκέψεις του στη χώρα μας, Tibor Erdi jr με Mitsubishi Lancer Evo X. Σε δικό του αγώνα ήταν ο Chris Ingram (Opel Adam R2) που έκανε το 2 στα 2 στο Junior ERC. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Jari Huttunen (Opel Adam R2) και Karel Kupec (Peugeot 208 R2).

Επόμενη στροφή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ράλλυ το «δικό μας» Ράλλυ Ακρόπολις το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιουνίου.

Αποτελέσματα

Από Apostolis