Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ 2017 συνέχεια τις επόμενες ημέρες! Μετά τα χώματα των Αζόρων, οι πρωταγωνιστές μεταφέρονται στα Κανάρια Νησιά και στην απαιτητική τους άσφαλτο για τον δεύτερο γύρο του θεσμού. Όπως και στην πρεμιέρα, έτσι και στον Ισπανικό γύρο του ERC η λίστα συμμετοχών είναι εντυπωσιακή, περιλαμβάνοντας 27 αυτοκίνητα κατηγορίας R5 και μας κάνει να ζηλεύουμε αφού στο Ακρόπολις δεν θα είναι ούτε τα μισά.

Ο νικητής του πρώτου αγώνα Bruno Magalhaes βρήκε budget και θα είναι παρών με Skoda Fabia R5, όπως και ο Πρωταθλητής Ευρώπης Kajetan Kajetanowicz με Ford Fiesta R5. Τη νίκη θα διεκδικήσουν ο περσινός νικητής Alexey Lukyanuk και ο Bryan Bouffier επίσης με Ford Fiesta R5, ενώ πολύ δυνατοί θα είναι οι Ισπανοί “juniors” οδηγοί της Peugeot Jose Suarez και Pepe Lopez, όπως και ο τοπικός πρωταθλητής Christian Garcia με Ford Fiesta R5.

Για την επικράτηση στο JuniorERC Under 28 θα παλέψουν με τους οδηγούς της Peugeot o Marijan Griebel (Skoda Fabia R5), ο Γάλλος Πρωταθλητής Sylvain Michel (Skoda Fabia R5) και ο «τοπικός» Surhayhen Pernia (Hyundai i20 R5).

H πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα θα γίνει την Πέμπτη το βράδυ στη Las Palmas de Gran Canaria, αφού θα έχει προηγηθεί το πρωί η κατατακτήρια ειδική, ενώ οι ειδικές θα λάβουν χώρα στο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος Παρασκευή και Σάββατο. Τα αποτελέσματα του αγώνα μπορεί να κρίνουν τη συμμετοχή αρκετών οδηγών στο Ακρόπολις οπότε «fingers crossed»!

Από Harris