Από κλασικές «ακροπολικές» ειδικές που δεν περιλαμβάνονται φέτος στο πρόγραμμα του αγώνα παρέλασαν την Δευτέρα και την Τρίτη οι περισσότεροι από τους πρωταγωνιστές του Ράλλυ Ακρόπολις, ώστε να βρουν το κατάλληλο στήσιμο αλλά και τα ελαστικά που ταιριάζουν περισσότερο στις συνθήκες του αγώνα. Κύριο χαρακτηριστικό των δοκιμών ήταν οι λασπωμένοι και σκληροί δρόμοι, κάτι που αναμένεται να αντιμετωπίσουν τα πληρώματα και στον αγώνα, κάνοντας το φετινό Ακρόπολις αντάξιο του ονόματος του.

Σε κομμάτι της ειδικής Παύλιανη «τέσταραν» το πρωί της Τρίτης δύο από τα φαβορί του αγώνα, ο Πρωταθλητής Ευρώπης Kajetan Kajetanowicz και ο πολυπρωταθλητής Μέσης Ανατολής Nasser Al Attiyah, με Ford Fiesta R5 αμφότεροι. Σοβαροί και οι 2, γνήσιοι επαγγελματίες, δοκίμασαν ελαστικά και αναρτήσεις για να ανταποκριθούν καλύτερα στις συνθήκες του οδοστρώματος. Ο Nasser έδειξε πιο εξοικειωμένος με το περιβάλλον, λόγω και της τεράστιας εμπειρίας του από κάθε είδος αγώνα.

Την ίδια ώρα, στην Καλοσκοπή, τα δύο Skoda Fabia R5 της Eurosol αλλά και αυτό του Bruno Magalhaes έκαναν τα πρώτα τους χιλιόμετρα επί ελληνικού εδάφους. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του ERC Magalhaes έδειξε από το πρώτο κιόλας πέρασμα ότι είναι έτοιμος για τον αγώνα, με το βαρύ τερέν να του θυμίζει Αζόρες, σε μια αρκετά πιο σκληρή εκδοχή βέβαια.

Αντίθετα, ο πρωταθλητής Πολωνίας και Σλοβακίας Grzegorz Grzyb που δεν έχει ξανασυμμετάσχει σε Ακρόπολις, ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικός στα περάσματα του προβληματιζόμενος για την αντοχή του αυτοκινήτου.

Το δίδυμο των Σωκράτη Τσολακίδη- Χάρη Δήμου χρειάστηκαν αρκετά χιλιόμετρα ώστε να νοιώσουν άνετα μέσα στο Skoda Fabia R5, ανεβάζοντας συνεχώς ρυθμό, βελτιώνοντας τις ρυθμίσεις της ανάρτησης, μένοντας τελικά ικανοποιημένοι από το τελικό setup που επέλεξαν.

Τα πρώτα του «μαθήματα» με τη Citroen DS3 R5 έκανε στην Καλοσκοπή και ο νεαρός Κύπριος Αλέξανδρος Τσουλόφτας με συνοδηγό τον πολύπειρο Denis Giraudet, δείχνοντας ότι έχει πολλά περιθώρια ακόμα να βελτιώσει τις επιδόσεις του.

Άτυχο των δοκιμών ήταν το δεύτερο ελληνικό πλήρωμα της «μεγάλης» κατηγορίας, αυτό των Γιώργου Φιλιππίδη- Λεωνίδα Μαχαίρα. Η συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδος που θα δοκίμαζε στην Παύλιανη το Skoda Fabia R5 της Motorsport Italia αντιμετώπισε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες οδοστρώματος, αφού προηγήθηκε έντονη βροχόπτωση. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν ελάχιστα αναγνωριστικά περάσματα στη λασπωμένη διαδρομή και προτίμησαν να μη συνεχίσουν σε τέτοιες συνθήκες, αναβάλλοντας τις δοκιμές τους για την Τετάρτη, αν τους το επιτρέψει ο καιρός και αν βρουν χρόνο από το πρόγραμμα των αναγνωρίσεων.

Στα Καραβίδια βρέθηκαν για test ο Τσέχος Antonin Tlustak και ο Ούγγρος Erdi Tibor Jr. O Τσέχος δοκίμασε αρκετές ρυθμίσεις στα διαφορικά και την ανάρτηση του Skoda Fabia R5, ενώ ο Ούγγρος δεν έδειξε να προβληματίζεται ιδιαίτερα χαρακτηρίζοντας τις συνθήκες ίδιες με του περσινού αγώνα. Στην ίδια διαδρομή δοκίμασαν τη Δευτέρα οι Ρώσοι Nikolay Gryazin και Sergei Remmenik με τον Junior οδηγό του Skoda Fabia R5 να εντυπωσιάζει με την ταχύτητα του!

Ακολουθούν δύο ημέρες αναγνωρίσεων για τα πληρώματα στις ειδικές του αγώνα, πριν ανεβούν στη ράμπα της εκκίνησης και μακάρι ο καιρός να βοηθήσει ώστε να απολαύσουμε όλοι έναν θεαματικό αγώνα!

Photos: ID Papas, Konstantinos Sfitis

 

Από Harris