Ο μοναδικός μικτός αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος διεξάγεται στην Κύπρο στις 16-18 Ιουνίου. Το 46ο Ράλλυ της Κύπρου, 4ος γύρος του ERC και 3ος του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής θα λάβει χώρα στα νοτιοανατολικά του ελεύθερου νησιού με ειδικές που περιλαμβάνουν τόσο χώμα όσο και άσφαλτο σε περιοχές νότια της Λευκωσίας και βόρεια της Λάρνακας, ενώ για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια φτάνει μέχρι την Αγία Νάπα! Μεταξύ των διαδρομών του αγώνα και η υπερειδική της Λευκωσίας που διεξάγεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στους δρόμους της πρωτεύουσας διασχίζοντας περιοχές της ελεύθερης και της κατεχόμενης πλευράς, η οποία θα πραγματοποιηθεί φέτος 2 φορές το Σάββατο!

Η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα θα διεξαχθεί στην παραλία της Λάρνακας (Φοινικούδες) την Παρασκευή το απόγευμα, με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι να ξεκινά το Σάββατο περιλαμβάνοντας οκτώ ειδικές διαδρομές μήκους 117 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Έξι ειδικές διαδρομές είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή με το μήκος τους να ξεπερνά τα 102 χιλιόμετρα. Οι δύο τελευταίες θα αποτελέσουν και φέτος την Love Cyprus Golden Stage προσφέροντας χρηματικά έπαθλα στους νικητές και θα διεξαχθούν στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου. Τα πληρώματα θα τερματίσουν το απόγευμα της Κυριακής στo Λιμανάκι της Αγίας Νάπας.

Οι βασικοί πρωταγωνιστές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αλλά και αυτού της Μέσης Ανατολής θα δώσουν κανονικά το παρών! O μόνιμος πρωταθλητής Μέσης Ανατολής και 4 φορές νικητής του Ράλλυ Κύπρου Nasser Al Attiyah (Ford Fiesta R5), o δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5) και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του ERC Bruno Magalhaes (Skoda Fabia R5) θα μονομαχήσουν για τη νίκη! Μαζί τους η αποκάλυψη του Ράλλυ Ακρόπολις, ο νεαρός Ρώσος Nikolay Gryazin (Skoda Fabia R5) θα προσπαθήσει να επαναλάβει τις επιδόσεις που σημείωσε στα βουνά της Φωκίδας, ενώ και ο Τούρκος Murat Bostanci (Ford Fiesta R5) στοχεύει στο βάθρο, που του ξέφυγε μέσα από τα χέρια του στην Ελλάδα.

Απέναντι στους ξένους πρωταγωνιστές της μεγάλης κατηγορίας θα βρεθούν και δύο κυπριακά πληρώματα! Οι Αλέξανδρος Τσουλόφτας- Στέλιος Ηλία (Citroen DS3 R5) και οι Πάμπος Τιμοθέου- Αντώνης Χρυσοστόμου (Skoda Fabia R5) έχουν όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν στο Ράλλυ Κύπρου και να διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο των νικητών!

Στην κατηγορία παραγωγής η νίκη δύσκολα θα ξεφύγει και φέτος από τα πολλά και δυνατά κυπριακά δίδυμα. Οι Κύπριοι πρωταθλητές Χρήστος Δημοσθένους- Πάμπος Λαός και οι γνώριμοι στους Έλληνες φιλάθλους Πέτρος Παντελή- Κυπριανός Χριστοδούλου με τα 9αρια τους θα μονομαχήσουν για τη νίκη στο ERC2 με τον φιλόδοξο Ρώσο Sergei Remennik (Mitsubishi Lancer Evo X), τον νικητή της κατηγορίας στο Ακρόπολις Zelindo Melegari (Mitsubishi Lancer Evo IX), αλλά και τον Τουρκοκύπριο Deniz Denner (Mitsubishi Lancer Evo X). Με στόχο τους βαθμούς για το Κυπριακό Πρωτάθλημα θα αγωνιστούν οι Σταύρος Αντωνίου- Δημήτρης Πιερή (Mitsubishi Lancer Evo IX), Σίμος Γαλαταριώτης- Αντώνης Ιωάννου (Mitsubishi Lancer Evo X), Κώστας Ζήνωνος- Φάνος Χριστοφή (Mitsubishi Lancer Evo IX), Μιχάλης Ποσείδιας- Γιώργος Αλεξάνδρου (Mitsubishi Lancer Evo X), Πανίκος Πολυκάρπου- Gerald Winter (Mitsubishi Lancer Evo IX), ενώ να βρεθούν στην πρώτη 10αδα όπως συνηθίζουν στον εθνικό τους αγώνα θα επιδιώξουν οι Σάββας Σάββα- Ανδρέας Παπανδρέου (Mitsubishi Lancer Evo IX). 70 συνολικά πληρώματα θα βρεθούν στις ειδικές του νησιού και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

To GRally θα βρίσκεται ακόμα μια χρονιά στο Ράλλυ Κύπρου χάρη στην ευγενική φιλοξενία των ανθρώπων του SM Racing News αλλά και πολλών ακόμη Κύπριων φίλων που αγκαλιάζουν την προσπάθεια μας και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μας βοηθήσουν να καλύψουμε με τον καλύτερο τρόπο το ράλλυ τους, που έχει γίνει και ράλλυ μας!

Συμμετοχές:

http://www.cyprusrally.com.cy/wp-content/uploads/2017/06/CYR2017-ENTRY-LIST-IN-SEEDED-ORDER-POSTED-07june2017.pdf?x44994

Ωράρια:

http://www.cyprusrally.com.cy/wp-content/uploads/2017/06/ITINERARY.pdf?x44994

Από Harris