Με κύριο χαρακτηριστικό τα πολλά ατυχήματα που προκλήθηκαν εξαιτίας των επικίνδυνα γρήγορων και στενών ειδικών διαδρομών του Rally Rzeszowski, ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος του αγώνα που βρήκε τον έμπειρο Bryan Bouffier με Ford Fiesta R5 στην κορυφή της κατάταξης. Αρκετά αγωνιστικά καταστράφηκαν, η πλειοψηφία των διαδρομών διακόπηκε λόγω των άσχημων εξόδων που ευτυχώς ήταν ανώδυνες για τα πληρώματα και υπήρξαν καθυστερήσεις στο πρόγραμμα του ράλλυ.

Ο Πρωταθλητής Πολωνίας Bryan Bouffier, 4 φορές νικητής του αγώνα, ανταπεξήλθε καλύτερα από όλους στις απαιτήσεις των ειδικών του πρώτου σκέλους, καταφέρνοντας να δείξει την ταχύτητα του παραμένοντας παράλληλα στο δρόμο. Ο Γάλλος που ξεκίνησε επιφυλακτικά, εκμεταλλεύτηκε την εγκατάλειψη από έξοδο του νικητή της πρώτης ειδικής  Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta R5) και τα προβλήματα στα φρένα και μετέπειτα στην υδραυλική υποβοήθηση του προσωρινά επικεφαλής Mads Ostberg (Ford Fiesta R5) για να πάρει κεφάλι στον αγώνα. Η διαφορά του από τους διώκτες του είναι τέτοια που δεν του επιτρέπει να εφησυχάσει, καθώς ο Ostberg που έπεσε έκτος θα πιέσει για τη νίκη, ενώ και ο Πρωταθλητής Ευρώπης Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5) δεν θα αφήσει χαμένη όποια ευκαιρία του παρουσιαστεί.

O junior Nikolay Gryazin (Skoda Fabia R5) είναι αυτός που τερμάτισε την πρώτη ημέρα στη δεύτερη θέση, οδηγώντας στο όριο, όπως τον έχουμε συνηθίσει άλλωστε στους τελευταίους αγώνες. Ο νεαρός Ρώσος σταμάτησε στη δεύτερη ειδική διαδρομή στο ατύχημα του Lukyanuk με αποτέλεσμα να χάσει περισσότερα από 2 λεπτά, οι οργανωτές όμως στη συνέχεια διόρθωσαν το χρόνο του.

Ο Kajetanowicz οδήγησε συγκρατημένα στο πρώτο σκέλος ολοκληρώνοντας στην τρίτη θέση, έχοντας σαν πρώτο στόχο τους βαθμούς που θα τον φέρουν στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, από τη στιγμή μάλιστα που ο Lukyanuk είναι εκτός αγώνα και ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Bruno Magalhaes (Skoda Fabia R5) αρκετά πίσω στην κατάταξη.

Ωραία μάχη για την τέταρτη θέση δίνουν οι Juniors Marijan Griebel και Sylvain Michel, αμφότεροι με Skoda Fabia R5, ενώ την πρώτη 8αδα πίσω από τον Ostberg κλείνουν ο γνωστός μας από το Ακρόπολις Grzegorz Grzyb με ίδιο αυτοκίνητο και ο Jose Antonio Suarez (Peugeot 208 T16).

Πρώτος στην κατηγορία Under 27 των juniors βρίσκεται ο Jari Huttunen (Opel Adam R2) που δεν έχει αντίπαλο στην Πολωνία.

Το Rally Rzeszowski ολοκληρώνεται το Σάββατο το απόγευμα με τη διεξαγωγή ακόμα 6 απαιτητικών ειδικών διαδρομών στη στενή και γλιστερή πολωνική άσφαλτο.

Αποτελέσματα 1ου σκέλους:

Από Harris