Με νικητή τον Bryan Bouffier που οδήγησε Ford Fiesta R5 και έκανε 5 τις νίκες του στο συγκεκριμένο αγώνα ολοκληρώθηκε το Rally Rzeszowski. Ο Γάλλος πολυπρωταθλητής Πολωνίας συνδύασε ταχύτητα και εμπειρία στις στενές, γλιστερές ασφάλτινες ειδικές του ράλλυ και κέρδισε άνετα τον αγώνα μετά την αποχώρηση δύο εκ των φαβορί, του Alexey Lukyanuk από έξοδο την πρώτη ημέρα και του Mads Ostberg από μηχανικά προβλήματα τη δεύτερη.

Κερδισμένος του Rally Rzeszowski εκτός από τον Bouffier είναι και ο Πρωταθλητής Ευρώπης Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5) που ολοκλήρωσε στη δεύτερη θέση. Ο “Kajto” έκανε όλο το διήμερο αγώνα υπομονής, έχοντας πάντα στο μυαλό του τους βαθμούς που θα τον φέρουν σε θέση ισχύος στο πρωτάθλημα. Ο Πολωνός τα κατάφερε τελικά, αποφεύγοντας τα ρίσκα και σκαρφάλωσε με τους βαθμούς της δεύτερης θέσης στην κορυφή της βαθμολογίας, αφού ο μεγάλος του αντίπαλος στο κυνήγι του τίτλου Πορτογάλος Bruno Magalhaes (Skoda Fabia R5) τα βρήκε σκούρα στις ειδικές της Πολωνίας τερματίζοντας μόλις ένατος.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο πρώτος Junior Marijan Griebel (Skoda Fabia R5) εκμεταλλευόμενος και την εγκατάλειψη του μέχρι πρότινος επικεφαλής της κατηγορίας Nikolay Gryazin (Skoda Fabia R5) από έξοδο το πρωί του Σαββάτου. Με αυτό το αποτέλεσμα ο νεαρός Γερμανός επέκτεινε το προβάδισμα του στη βαθμολογία και αύξησε σημαντικά τις πιθανότητες του για την κατάκτηση του τίτλου.

Το βάθρο των «μικρών» συμπλήρωσαν ο Γάλλος Sylvain Michel (Skoda Fabia R5) και ο Ισπανός Jose Antonio Suarez (Peugeot 208 T16) που τερμάτισαν στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα, πίσω από τον τοπικό Grzegorz Grzyb (Skoda Fabia R5) που πρόσθεσε ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του μετά το βάθρο στο Ακρόπολις.

Άνετα επικράτησε στην κατηγορία Under 27 των Juniors ο Jari Huttunen (Opel Adam R2) σημειώνοντας τη δεύτερη του νίκη σε διάστημα 1 εβδομάδας, έχοντας κερδίσει το WRC2 στη Φινλανδία 6 ημέρες πριν!

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ παραμένει στην άσφαλτο και θα συνεχιστεί τον επόμενο μήνα στην Τσεχία με το Barum Rally Zlin που αποτελεί παραδοσιακά έναν από τους πιο δυνατούς αγώνες του θεσμού.

Τελικά αποτελέσματα:

Από Harris