Με την επιστροφή των περισσότερων ERC regulars που έλειψαν από τους «ελληνικούς» αγώνες θα πραγματοποιηθεί στις 4-5 Αυγούστου το Rally Rzeszowski, 5ος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ. Ο Πολωνικός γύρος του θεσμού, που δίκαια έχει θέση στο καλεντάρι με τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα Πολωνών οδηγών σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες, θα διεξαχθεί Παρασκευή και Σάββατο σε ασφάλτινες ειδικές με τη συμμετοχή 49 πληρωμάτων.

23 αυτοκίνητα κατηγορίας R5 θα δώσουν το παρών, με οδηγούς όλους τους αστέρες του ERC και του ERC Juniors U28. Ο περσινός πρωταθλητής Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5) που αποτελεί και το μεγάλο φαβορί για τη νίκη θα είναι εκεί, ενώ δεν θα μπορούσε να λείψει ο επικεφαλής της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Bruno Magalhaes (Skoda Fabia R5). Στην ενεργό δράση επιστρέφει μετά το ατύχημα του τον Μάιο ο Ρώσος Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta R5), με την έκπληξη στις συμμετοχές να ακούει στο όνομα του Mads Ostberg που τρέχει στην Πολωνία με Ford Fiesta R5 για να βελτιώσει τις οδηγικές του ικανότητες στην άσφαλτο.

Στις αξιόλογες συμμετοχές του αγώνα περιλαμβάνεται αυτή του Bryan Bouffier (Ford Fiesta R5) αλλά και των Juniors που είναι ικανοί για μεγάλα πράγματα! Οι Marijan Griebel (Skoda Fabia R5), Nikolay Gryazin (Skoda Fabia R5), Jose Antonio Suarez (Peugeot 208 T16), Pepe Lopez (Peugeot 208 T16) δεν θα περιοριστούν μόνο στην επικράτηση μεταξύ των «μικρών», αλλά μπορούν να διεκδικήσουν θέση στο βάθρο! Ψηλά μπορούν να φτάσουν και οι τοπικοί Grzegorz Grzyb (Skoda Fabia R5), Lukasz Habaj (Skoda Fabia R5) με πλεονέκτημα την καλή γνώση των ειδικών διαδρομών.

Η κατάσταση στο ERC μετά το πρώτο μισό του πρωταθλήματος παραμένει ρευστή και ο αγώνας αναμένεται με ενδιαφέρον.

Από Harris