Με τον πολυνίκη του αγώνα, Jan Kopecky, να προηγείται, ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος του Barum Rally, του δημοφιλέστερου ίσως αγώνα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο Τσέχος οδηγός του Skoda Fabia R5 έχασε μόλις σε μία ειδική την πρωτοπορία του αγώνα και επιθυμεί διακαώς την Κυριακή να πανηγυρίσει την τρίτη συνεχή νίκη και έβδομη συνολικά εντός έδρας. Ο μόνος που μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια τον Kopecky ήταν ο Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta R5) που κινήθηκε σβέλτα στις ασφάλτινες διαδρομές του Σαββάτου, καταφέρνοντας μάλιστα να αναρριχηθεί στην κορυφή, στα μέσα του σκέλους.

Ο Ρώσος μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει κάτι καλύτερο την πρώτη μέρα, εάν δεν είχε τετ-α-κε και δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα με την υδραυλική υποβοήθηση του Ford Fiesta R5. Η διαφορά των 17 δευτ. που χωρίζει τους δύο οδηγούς είναι ρευστή και στο δεύτερο σκέλος θα παρακολουθήσουμε ωραία κόντρα.Ο νικητής το 2014, Vaclav Pech jr (Ford Fiesta R5) βρίσκεται για την ώρα σε θέση βάθρου και την Κυριακή θα προσπαθήσει να κρατήσει πίσω του τα Skoda Fabia R5 των ορεξάτων Marijan Griebel και Roman Kresta που ακολουθούν. Η τέχνη δεν ξεχνιέται για τον 41χρονο, πρώην εργοστασιακό οδηγό της Ford που στη δεύτερή του συμμετοχή με Fabia R5 μας εκπλήσσει ευχάριστα. Μάχη έχουμε και για τις πιο πίσω θέσεις μεταξύ του Tomas Kostka (Skoda Fabia R5) και του γνωστού μας από τη συμμετοχή σε Ράλλυ ΕΛΠΑ, Jan Cerny (Skoda Fabia R5).

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5) δε θέλει σε καμία περίπτωση να επαναλάβει το περσινό του …κατόρθωμα στην Τσεχία, όπου είχε τεθεί νωρίς εκτός αγώνα και κινείται προσεκτικά, πετυχαίνοντας για την ώρα το στόχο του, που είναι να κρατήσει πίσω του τον κύριο αντίπαλό του για τον τίτλο, Bruno Magalhaes. Ο Πορτογάλος βρίσκεται για την ώρα εκτός βαθμών, στη δεύτερή του απόπειρα στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, διαμαρτυρόμενος για το στήσιμο του Skoda Fabia R5. Άτυχος στάθηκε ο Bryan Bouffier (Ford Fiesta R5) που αντιμετώπισε κλατάρισμα δύο ειδικές πριν το τέλος του σκέλους, με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμο χρόνο, ενώ βρισκόταν στην τέταρτη θέση.

Ο Πολωνός Alex Zawada με Opel Adam R2 προηγείται στους Juniors, μετά την έξοδο του Jari Huttunen με ίδιο αυτοκίνητο, έχοντας χτίσει σημαντική διαφορά από τον Αυστριακό Julian Wagner (Peugeot 208 R2) που ακολουθεί.

Το σκέλος της Κυριακής περιλαμβάνει 95 αγωνιστικά χιλιόμετρα και ευχή όλων είναι να παραμείνει στο δρόμο ο Alexey Lukyanuk και να απολαύσουμε ωραίες μάχες στις τελευταίες ειδικές διαδρομές του αγώνα.

Αποτελέσματα

Από Apostolis