Ο λόγος φυσικά για τον Jan Kopecky που απέδειξε για άλλη μια φορά πως είναι το αφεντικό στο Barum Rally, αυξάνοντας σε 7 τις νίκες του στον Ευρωπαϊκό αγώνα της πατρίδας του. Όντας επικεφαλής από το Σάββατο, ο 35χρονος επίσημος οδηγός της Skoda, καλούνταν την Κυριακή να διαχειριστεί τη διαφορά που είχε χτίσει και τα κατάφερε περίφημα, κερδίζοντας μάλιστα τις 6 από τις 7 ειδικές της Κυριακής.

Ο Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta R5) δεν ήταν σε θέση να επιτεθεί στο δεύτερο σκέλος, όντας ταλαιπωρημένος από το δύσκολο αυτό ράλλυ, δείχνοντας να μην έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του. Μάλιστα, ουκ ολίγες φορές ένιωσε πόνους στο πόδι, δηλώνοντας εν τέλει χαρούμενος με τη δεύτερη θέση στην Τσεχία. Ωραία κόντρα είχαμε για την τρίτη θέση μεταξύ των Tomas Kostka (Skoda Fabia R5) και Roman Kresta (Skoda Fabia R5).

Ο Kostka κρατούσε με νύχια και με δόντια την τρίτη θέση, εκμεταλλευόμενος και την εγκατάλειψη του Vaclav Pech jr από διπλό κλατάρισμα, με τον βετεράνο οδηγό όμως να μην έχει πει την τελευταία του λέξη. O Kresta εξαπέλυσε επίθεση στην τελευταία ειδική, ξεπερνώντας τελικά το εμπόδιο του μόνιμου επισκέπτη του βάθρου τα τελευταία χρόνια. Πέμπτος ολοκλήρωσε ο πρωταθλητής Ευρώπης, Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5), ο οποίος μπορεί να μην ήταν ανταγωνιστικός, πέτυχε όμως το στόχο του που ήταν ο τερματισμός εμπρός από τον Bruno Magalhaes και πλέον έκανε ένα ακόμη βήμα για το τρίτο Ευρωπαϊκό στέμμα.

Ο πρωταθλητής junior του 2016, Marijan Griebel (Skoda Fabia R5) ακολούθησε, τερματίζοντας εμπρός από τα Skoda Fabia R5 των Martin Koci και Pavel Valousek. Τους βαθμούς της ένατης θέσης καρπώθηκε ο Bruno Magalhaes, χάνοντας έτσι πολύτιμο έδαφος στη μάχη του πρωταθλήματος.

Στο U27 Junior, ο 25χρονος Πολωνός Aleks Zawada (Opel Adam R2) δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει την πρώτη του φετινή νίκη στο θεσμό, αφήνοντας τους Filip Mares (Peugeot 208 R2) και Simon Wagner (Peugeot 208 R2) πίσω του. Στο ERC2, πρώτευσε ο Tibor Erdi jr με Mitsubishi Lancer Evo X.

Επόμενος σταθμός του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλλυ είναι το Rally di Roma Capitale που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 του Σεπτέμβρη και συγκαταλέγεται για πρώτη φορά στο καλεντάρι του θεσμού.

Αποτελέσματα

Από Apostolis