Με απόλυτο φαβορί τον Τσέχο οδηγό της Skoda Motorsport Jan Kopecky διεξάγεται το σαββατοκύριακο 26-27 Αυγούστου το Rally Barum στην Τσεχία, 6ος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ. Ο Τσέχος, 6 φορές νικητής του αγώνα θα έχει να αντιμετωπίσει όλους τους φετινούς διεκδικητές του ERC, που αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους σε ένα από τα κλασικά ράλλυ του πρωταθλήματος και εκτός αυτών, πολλών τοπικών «ηρώων» που παραδοσιακά σημειώνουν πολύ καλές επιδόσεις στις ειδικές διαδρομές γύρω από το Zlin.

37 θα είναι τα αυτοκίνητα κατηγορίας R5 που θα συμμετέχουν στον αγώνα, αριθμός ρεκόρ για φέτος!  Τον Kopecky θα κυνηγήσουν για τη νίκη ο περσινός πρωταθλητής Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5) αλλά και ο δεύτερος της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Bruno Magalhaes (Skoda Fabia R5). Για τα πάντα είναι ικανός ο Ρώσος Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta R5), ενώ την πολύ καλή του εμφάνιση στην Πολωνία θα προσπαθήσει να επαναλάβει ο Bryan Bouffier (Ford Fiesta R5)!

Κοντά σε αυτούς, για την απόλυτη διάκριση θα παλέψουν οι προηγούμενοι νικητές του τσέχικου γύρου του ERC Roman Kresta (Skoda Fabia R5) και Vaclav Pech Jr. (Ford Fiesta R5), όπως και ο Tomas Kostka (Skoda Fabia R5) που έχει ανέβει τρεις φορές στο βάθρο των νικητών!

Οι Juniors που τόσο έλειψαν από Ακρόπολις και Κύπρο θα δώσουν κανονικά το παρών στην Τσεχία και οι μάχες μεταξύ των Marijan Griebel (Skoda Fabia R5), Nikolay Gryazin (Skoda Fabia R5), Jose Antonio Suarez (Peugeot 208 T16), Pepe Lopez (Peugeot 208 T16) και Honza Cerny (Skoda Fabia R5) αναμένονται σκληρές.

Ο αγώνας περιλαμβάνει 15 ασφάλτινες ειδικές διαδρομές μήκους 204 αγωνιστικών χιλιομέτρων κι έχει έδρα την πόλη του Zlin.

Από Harris