Με επίκεντρο την Ιταλική πρωτεύουσα διεξάγεται ο έβδομος γύρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το τριήμερο 15-17 Σεπτεμβρίου. Το Rally di Roma Capitale «γεννήθηκε» το 2013 και φέτος αποτελεί για πρώτη φορά κομμάτι του ERC, με όλους τους πρωταγωνιστές του θεσμού να έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Να πανηγυρίσει τον τρίτο συνεχόμενο Ευρωπαϊκό του τίτλο θέλει ο Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5), ο οποίος βρίσκεται αγκαλιά με το τρόπαιο. Ο κύριος αντίπαλός του στο φετινό ταξίδι, Bruno Magalhaes (Skoda Fabia R5) παρά το πολύ καλό ξεκίνημά του, μετά την εγκατάλειψη στο Ράλλυ Κύπρου, ξεφούσκωσε μην έχοντας μεγάλη εμπειρία από τους ασφάλτινους αγώνες του πρωταθλήματος και έχασε σημαντικό έδαφος στη διεκδίκηση του τίτλου. Σίγουρα ο Kajto θα κινηθεί σε safe mode, κάτι που ξέρει πολύ καλά να κάνει, μια συνταγή που ακολουθεί ουκ ολίγες φορές και που τον έχει δικαιώσει στο παρελθόν. Μια συνταγή, η οποία δεν υπάρχει ή μάλλον δεν υπήρχε στο μυαλό του Alexey Lukyanuk.

Ο Ρώσος οδηγός που επανήλθε μετά το τρομακτικό ατύχημα, τούμπαρε στην Πολωνία, ωστόσο στην Τσεχία παρ’ ότι πίεσε στις πρώτες ειδικές, εν συνεχεία αναγνώρισε πως δεν είναι σε θέση να φτάσει το «πολυβόλο» που ακούει στο όνομα Jan Kopecky και αρκέστηκε στη δεύτερη θέση. Ο 35χρονος οδηγός σίγουρα θα κυνηγήσει τη νίκη στην Ιταλία, σε έναν αγώνα άγνωστο για όλα τα μεγάλα ονόματα του ERC. Από εκεί και πέρα, πρέπει να υπολογίζουμε τον Bryan Bouffier (Ford Fiesta R5) αν και θα περιμέναμε περισσότερα πράγματα από τον ίδιο στο Barum, ενώ ταχύτατος θα είναι και ο Grzegorz Grzyb (Skoda Fabia R5) που ολοκλήρωσε τρίτος στο δικό μας Ακρόπολις.

Όπως όλοι οι ασφάλτινοι αγώνες του θεσμού, έτσι και το Rally di Roma Capitale προσμετράει στο ERC U28 Junior που απευθύνεται σε νέους οδηγούς με αυτοκίνητα προδιαγραφών R5. Με τον Γερμανό, Marijan Griebel να έχει εξασφαλίσει τον τίτλο ήδη από τον αγώνα της Τσεχίας και να απουσιάζει από τη Ρώμη, θα δούμε ωραίες μάχες μεταξύ των υπόλοιπων συνδυασμών της κατηγορίας. «Ζεστός» από την πρόσφατη νίκη του στο ασφάλτινο Rally Nova Gorica, ο Nikolay Gryazin (Skoda Fabia R5) εμφανίζεται ικανός για μεγάλα πράγματα εάν μείνει στο δρόμο, ενώ και οι Sylvain Michel (Skoda Fabia R5), Pepe Lopez (Peugeot 208 T16) και Jose Antonio Suarez (Peugeot 208 T16) θα αγωνιστούν για τη διάκριση.

Στους juniors, τα μέτωπα παραμένουν ανοιχτά, με τους Aleksander Zawada (Opel Adam R2), Chris Ingram (Opel Adam R2), Filip Mares (Peugeot 208 R2) και Jari Huttunen (Opel Adam R2) να έχουν πρακτικά ελπίδες για τον τίτλο!

Το αγωνιστικό κομμάτι θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου με τη διεξαγωγή υπερειδικής διαδρομής εντός της Ιταλικής πρωτεύουσας, ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει 11 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 200 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

 

Από Apostolis