Για ακόμα έναν αγώνα ο Ρώσος Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta R5) αποδείχτηκε «ιδανικός αυτόχειρας» γκρεμίζοντας στην τελευταία ειδική του πρώτου σκέλους του Ράλλυ Ρώμης, ότι είχε χτίσει στις πρώτες πέντε του αγώνα. Ο Lukyanuk κέρδισε όλες τις ειδικές της ημέρας μέχρι να κάνει το λάθος, να χάσει έναν τροχό και να «χύσει την καρδάρα με το γάλα».

Η εγκατάλειψη του Ρώσου, μείωσε σε δύο τους υποψήφιους νικητές του ιταλικού αγώνα, με τον Bryan Bouffier (Ford Fiesta R5) να διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα 7 δευτερολέπτων έναντι του δύο φορές πρωταθλητή Ευρώπης Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5) που έχει πάντα στο μυαλό του τους βαθμούς που θα τον φέρουν ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου τίτλου του.

Ο έτερος διεκδικητής του πρωταθλήματος Bruno Magalhaes (Skoda Fabia R5) βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης με την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους και θα εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες του αναλογούν στο κυνήγι του Ευρωπαϊκού «θρόνου». Ο γνωστός μας από το Ακρόπολις Grzegorz Grzyb (Skoda Fabia R5) και οι νεαροί Simone Tempestini (Citroen DS3 R5) και Honza Cerny (Skoda Fabia R5) συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.

Το Ράλλυ Ρώμης ολοκληρώνεται την Κυριακή με έξι ακόμα ειδικές διαδρομές και οι μάχες για τη νίκη αναμένεται να είναι σφοδρές!

Αποτελέσματα 1ου σκέλους:

Από Harris