Με μεγάλους πρωταγωνιστές δύο νεαρούς οδηγούς, τον 20χρονο Nikolay Gryazin και τον 17χρονο Kalle Rovanpera ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος του Rally Liepaja, τελευταίου γύρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ. Οι δύο νεαροί οδήγησαν ταχύτατα στις λασπωμένες, παρόλα αυτά πολύ γρήγορες ειδικές του αγώνα και βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις, με τον Ρώσο επικεφαλής.

Ο Nikolay Gryazin (Skoda Fabia R5) έχει αποκτήσει αρκετή εμπειρία στους Λετονικούς δρόμους, παρά τα μόλις 20 του χρόνια, αφού από τα 18 του οδηγεί αγωνιστικά εκεί. Θέλει να κάνει δώρο τη νίκη στον εαυτό του, μιας και στις 7/10 «πάτησε» τα 20, και έχει όλα τα φόντα για να τα καταφέρει. Η διαφορά του από τον έτερο νεαρό, Kalle Rovanpera, που οδηγεί Ford Fiesta R5, ξεπερνάει τα 18 δευτερόλεπτα κάτι που του δίνει σημαντικό προβάδισμα για το δεύτερο σκέλος.

Ο Rovanpera με τη σειρά του, που την πρώτη του Οκτώβρη συμπλήρωσε τα 17, εντυπωσιάζει στον πρώτο «διεθνή» αγώνα της καριέρας του, όπως το κάνει άλλωστε όλη τη χρονιά σε αγώνες στη Λετονία και στην Ιταλία και μπορεί να διεκδικήσει στο δεύτερο σκέλος του αγώνα μέχρι και τη νίκη!

Αυτός που προηγήθηκε μετά το πρώτο loop των ειδικών ήταν ο Ρώσος Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta R5), όμως ήταν άτυχος αφού ένα πρόβλημα με το γκάζι του αυτοκινήτου του τον ακινητοποίησε στην 5η ειδική του αγώνα για περισσότερα από τρία λεπτά. Σαν να μην έφτανε αυτό, είχε έξοδο στην αμέσως επόμενη ειδική, εγκαταλείποντας οριστικά το ράλλυ.

Την ίδια τύχη είχε ο διεκδικητής του πρωταθλήματος Bruno Magalhaes (Skoda Fabia R5) χάνοντας τον έλεγχο του αυτοκινήτου του μετά από υδρολίσθηση στο ίδιο σημείο με τον Ρώσο! Η εγκατάλειψη του Πορτογάλου σήμανε αυτόματα την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ του 2017 από τον Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5)! O Πολωνός κατακτά τον τίτλο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην καριέρα του και πλέον θα μπορεί να οδηγήσει στο δεύτερο σκέλος χωρίς το άγχος του τερματισμού, που τον έκανε να οδηγεί πολύ επιφυλακτικά στις ειδικές της πρώτης ημέρας.

Στην τέταρτη θέση, πίσω από τον Πρωταθλητή, ακολουθεί ο συμπατριώτης του Lukasz Habaj (Ford Fiesta R5) στην καλύτερη του εμφάνιση μέχρι στιγμής στο ERC, και οι Ισπανοί Juniors της Peugeot Sport, Pepe Lopez και Jose Antonio Suarez.

88 αγωνιστικά χιλιόμετρα απομένουν για να δούμε ποιος από τους δύο «Juniors» θα κατακτήσει την παρθενική του νίκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ!

Αποτελέσματα 1ου σκέλους:

Από Harris