Με νικητή στο Rally Liepaja τον 20χρονο Nikolay Gryazin (Skoda Fabia R5) ολοκληρώθηκε ένα από τα πιο μέτρια Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ράλλυ των τελευταίων ετών. Ο Gryazin, έμπειρος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, σε επιφάνειες όπως αυτές του Λετονικού αγώνα, οδήγησε αλάνθαστα και κατάφερε να επικρατήσει, κρατώντας πίσω του τον 17χρονο Kalle Rovanpera (Ford Fiesta R5).

O Φινλανδός, γιός του πρώην οδηγού του WRC και μεγάλη ελπίδα του Motorsport της χώρας του, προσπάθησε να πιέσει τον αντίπαλο του, κερδίζοντας μάλιστα ειδικές, δεν κατάφερε όμως κάτι καλύτερο από τη δεύτερη θέση, που αποτελεί ομολογουμένως ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα!

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Πολωνός Lukasz Habaj (Ford Fiesta R5) εκμεταλλευόμενος και την εγκατάλειψη του πρωταθλητή της χρονιάς, του Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5) που αποχώρησε από τον αγώνα μετά την 11η ειδική. Ο Habaj έδωσε ωραία μάχη με τον Ισπανό οδηγό της Peugeot Sport Jose Antonio Suarez καταφέρνοντας να τον κερδίσει για 8 δευτερόλεπτα.

Πρωταθλητής στους Juniors Under 27 και στο ERC3 αναδείχτηκε ο Chris Ingram (Opel Adam R2), ενώ στην κατηγορία ERC2 o Tibor Erdi Jr. (Mitsubishi Lancer Evo X).

Τα Ράλλυ Ακρόπολις και Κύπρου διατηρούν τις θέσεις τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και της νέας χρονιάς, το οποίο ελπίζουμε να είναι πιο ανταγωνιστικό και πιο ενδιαφέρον.

Τελικά αποτελέσματα:

Από Harris