Ο επίλογος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ γράφεται το σαββατοκύριακο 7-8 Οκτωβρίου στη Λετονία, με το χωμάτινο Rally Liepaja. Η υπόθεση τίτλος τόσο για το «μεγάλο» πρωτάθλημα, όσο και για τα περισσότερα υποστηρικτικά, παραμένει ανοικτή, κάτι που προσδίδει στον αγώνα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τα πληρώματα θα αναμετρηθούν σε 13 γρήγορες χωμάτινες ειδικές διαδρομές οι οποίες αναμένεται να είναι λασπωμένες, αφού οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βροχές στην περιοχή κατά τη διάρκεια του ράλλυ.

Ο τίτλος του Πρωταθλητή Ευρώπης απονέμεται σε έναν κάθε χρονιά, και οι δύο διεκδικητές που βαδίζουν σχεδόν χέρι χέρι καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν θα τα δώσουν όλα για να τον κατακτήσουν. Φαβορί υπάρχει και είναι ο πρωταθλητής των δύο τελευταίων ετών Kajetan Kajetanowicz. O Πολωνός κατακτά τον τρίτο του σερί τίτλο πρακτικά με μια θέση στο βάθρο, ακόμα κι αν ο μεγάλος του αντίπαλος, Bruno Magalhaes κερδίσει τον αγώνα. Αυτό δίνει σαφές προβάδισμα στον Kajto” που θα οδηγήσει για ακόμα μια φορά το Ford Fiesta R5 στοχεύοντας να κρατηθεί μπροστά από τον Πορτογάλο. Ο Magalhaes από την πλευρά του, πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του αν θέλει να έχει ελπίδες για το πρωτάθλημα και να οδηγήσει το Skoda Fabia R5 με στόχο τη νίκη.

Ως εδώ όλα καλά, αλλά οι δύο διεκδικητές δεν θα τρέχουν μόνοι τους. Θα έχουν να αντιμετωπίσουν οδηγούς σαφώς πιο έμπειρους σε συνθήκες όπως αυτές του λετονικού ράλλυ και με καλύτερη γνώση των ειδικών. Τόσο ο Ρώσος Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta R5) όσο και ο συμπατριώτης του Nikolay Gryazin (Skoda Fabia R5) έχουν μάθει να οδηγούν αγωνιστικά σε δρόμους παρόμοιους με αυτούς του αγώνα και συγκαταλέγονται στα φαβορί για τη νίκη. Δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν δούμε στο βάθρο των νικητών και τον 17χρονο Kalle Rovanpera, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει αναδείξει ο χώρος τα τελευταία χρόνια, που συμμετέχει στον πρώτο του διεθνή αγώνα με Ford Fiesta R5.

Αντίστοιχα, ανοικτοί παραμένουν οι τίτλοι τόσο στην κατηγορία ERC2, όσο και στην ERC3 και στους Juniors U27, με το Rally Liepaja να μοιάζει ως ο ιδανικός επίλογος για το φτωχό και φέτος ERC.

Από Harris