Με θρίαμβο των τοπικών πληρωμάτων στις περισσότερες κατηγορίες ολοκληρώθηκε το Ράλλυ της Κύπρου, 4ος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ! Μεγάλοι νικητές οι Σίμος Γαλαταριώτης- Αντώνης Ιωάννου με το κιτρινόμαυρο Skoda Fabia R5 που κατάφεραν να επικρατήσουν στο φινάλε, σε έναν αγώνα με πολλές ανατροπές! Επιπλέον, οι Χρήστος Δημοσθένους- Πάμπος Λαός (Mitsubishi Lancer Evo X) ήταν οι ταχύτεροι όλων στην κατηγορία παραγωγής, οι Πέτρος Παντελή-Κύπρος Χριστοδούλου (Mitsubishi Lancer Evo X) ήταν οι νικητές στην κατηγορία ERC2, ενώ οι Αλέξανδρος Τσουλόφτας- Αντώνης Χρυσοστόμου (Citroen DS3 R5) ήταν οι πιο γρήγοροι στις επαμειβόμενες golden stages του αγώνα και παράλληλα πήραν το μάξιμουμ των βαθμών του ERC για το δεύτερο σκέλος, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο!

Τα φαβορί του Ράλλυ Κύπρου αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στις ταχύτατες μικτές ειδικές διαδρομές του νησιού με αποτέλεσμα να επωφεληθούν οι έμπειροι στις συνθήκες του αγώνα Γαλαταριώτης- Ιωάννου και να σηκώσουν την Κυπριακή σημαία στον ψηλότερο ιστό, κάτι που είχε να συμβεί από το 2008. Ο πρώτος επικεφαλής του αγώνα Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta R5) βγήκε από το δρόμο στην τέταρτη ειδική παραδίδοντας τα ηνία στον πολυνίκη του ράλλυ Nasser Al Attiyah (Ford Fiesta R5). Αυτός με τη σειρά του αντιμετώπισε μια σειρά από κλαταρίσματα που τον έριξαν στην τέταρτη θέση με την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους, σχεδόν ένα λεπτό πίσω από την κορυφή, στην οποία ανέβηκε ο νεαρός Φινλανδός Juuso Nordgren (Skoda Fabia R5). Ο άπειρος οδηγός της Skoda Motorsport υπερέβαλλε στο δεύτερο σκέλος τουμπάροντας το αγωνιστικό του και χάνοντας την πρωτοπορία, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψε οριστικά όταν συγκρούστηκε με πολιτικό αυτοκίνητο εντός ειδικής!!!

Μετά από όλα αυτά, ο Σίμος Γαλαταριώτης βρέθηκε ανέλπιστα να οδηγεί τον αγώνα, μπροστά από τον νικητή του Ακρόπολις Bruno Magalhaes (Skoda Fabia R5) που οδηγούσε προσεκτικά στοχεύοντας στους βαθμούς που θα τον κρατήσουν στο κυνήγι του τίτλου κι από τον Nasser Al Attiyah που πίεζε κερδίζοντας ειδικές. Κι ενώ μια ειδική πριν το τέλος ο Άραβας πολυπρωταθλητής Μέσης Ανατολής πήρε το προβάδισμα και έδειχνε να καθαρίζει τον αγώνα, ένα ακόμα κλατάρισμα λίγο πριν τον τερματισμό του στέρησε την έκτη του νίκη στο νησί! Ο Κύπριος πρωταθλητής είχε κι αυτός κλατάρισμα, με αποτέλεσμα να κερδίσει τον αγώνα με διαφορά μικρότερη του ενός δευτερολέπτου από τον Magalhaes, που με τη δεύτερη θέση του ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας του ERC!

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ούγγρος Πρωταθλητής Norbert Herczig (Skoda Fabia R5), ενώ την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν ο άτυχος Nasser Al Attiyah (Ford Fiesta R5), ο Τούρκος Orhan Avcioglu (Skoda Fabia R5) και ο Τσέχος Vojtech Stajf (Skoda Fabia R5).

To Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ συνεχίζεται τον Ιούλιο στη Ρώμη, με τις βαθμολογίες σε όλες τις κατηγορίες να έχουν πάρει φωτιά!

Τελικά Αποτελέσματα:

Από Harris