Σε έναν αγώνα που διεξήχθη κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, με τη βροχή και τη λάσπη να κάνουν ιδιαίτερα γλιστερές έως επικίνδυνες τις ασφάλτινες ειδικές γύρω από το Zlin, o Honza Kopecky αποδείχθηκε για ακόμα μια χρονιά ακαταμάχητος κατακτώντας την όγδοη του νίκη στον αγώνα της πατρίδας του! Ο Τσέχος οδηγός της Skoda Motorsport ήταν σε δικό του αγώνα, ανακάμπτοντας γρήγορα από τις ατυχίες που είχε, όταν δύο φορές σκασμένο ελαστικό τον έριξε πίσω στην κατάταξη, και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου για 23η σερί φορά σε αγώνα του τοπικού πρωταθλήματος και για 10η φορά φέτος, όσοι είναι δηλαδή και οι αγώνες που έχει εκκινήσει είτε μιλάμε για WRC2, είτε μιλάμε για ERC, είτε μιλάμε για Τσέχικο πρωτάθλημα!!!

Αντίστοιχα ευτυχισμένος με τον νικητή, αισθάνεται ο δεύτερος του Barum Rally, ο Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta R5). Ο Ρώσος που βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του, πιο σοβαρός από ποτέ, δεν παρασύρθηκε στον ανταγωνισμό με τον Kopecky επιλέγοντας μια σίγουρη δεύτερη θέση που τον φέρνει αγκαλιά με τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ! O “Lucas” είδε τον μοναδικό του αντίπαλο στο κυνήγι του τίτλου, τον Πορτογάλο Bruno Magalhaes (Skoda Fabia R5) να μην προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του αγώνα και να τερματίζει μόλις 9ος, χάνοντας σημαντικό έδαφος που δύσκολα πλέον καλύπτεται.

Στη μάχη της νίκης δεν μπήκαν δύο από τα φαβορί του ράλλυ. Ο Τσέχος Vaclav Pech (Ford Fiesta R5) έμεινε νωρίς θεατής από μηχανικό πρόβλημα, ενώ ο Παγκόσμιος Dani Sordo (Hyundai i20 R5) ολοκλήρωσε μόλις 3ος, βρίσκοντας τις ειδικές διαδρομές πολύ δύσκολες και ιδιαίτερες σε σχέση με ότι έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα. Ο Ισπανός κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο των νικητών για μόλις 0,3 δευτερόλεπτα, μετά από επίθεση που εξαπέλυσε στις τελευταίες ειδικές ο τοπικός Miroslav Jakes (Skoda Fabia R5) που αρκέστηκε τελικά στην τέταρτη θέση.

Ακολούθησε ο καλύτερος Junior στη μάχη του πρωταθλήματος Under28 κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον Ρώσο Nikolay Gryazin (Skoda Fabia R5). Ο νεαρός οδήγησε ώριμα, «πουλώντας» στο τέλος θέσεις για την επίτευξη του στόχου του και έδειξε πως εκτός από την αδιαμφισβήτητη ταχύτητα του αποκτά και αξιοπιστία. Ο Γερμανός Fabian Kreim (Skoda Fabia R5) ακολούθησε, παραμένοντας πρώτος στη βαθμολογία των Juniors, ενώ την πρώτη 8αδα συμπλήρωσαν δύο ακόμα Skoda Fabia R5 με οδηγούς τους Jaromir Tarabus και Chris Ingram. Ο επίσης Junior Filip Mares (Skoda Fabia R5) έλαμψε με τους χρόνους του στις διαδρομές του αγώνα, δεν κατάφερε όμως να ολοκληρώσει εγκαταλείποντας από έξοδο λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό.

Απομένουν δύο χωμάτινοι αγώνες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, με τον επόμενο στην Πολωνία να κρίνει τους τίτλους!

 

Τελικά αποτελέσματα:

Από Harris