Η ώρα των νέων έφτασε! Η νέα γενιά έκλεψε την παράσταση στο Ράλλυ Πολωνίας, 7ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ. Δεν ήταν μόνο η πρώτη νίκη σε αγώνα του ERC για τον 21χρονο Nikolay Gryazin (Skoda Fabia R5), αλλά επίσης το ότι κανένας από τους 5 πρώτους οδηγούς της γενικής κατάταξης δεν έχει συμπληρώσει τα 26 του χρόνια! Ο θεσμός αποδεικνύει ότι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό σχολείο για ταλαντούχους νεαρούς που θέλουν να κάνουν καριέρα στο χώρο και να διακριθούν σε Ευρωπαϊκό ή και Παγκόσμιο επίπεδο.   

Με τον νέο Πρωταθλητή Ευρώπης Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta R5) εκτός μάχης από την 3η κιόλας ειδική από οδηγικό λάθος, ο συμπατριώτης του Gryazin πήρε τα ηνία του Ράλλυ Πολωνίας και τα κράτησε μέχρι τον τερματισμό. Ο Ρώσος έλεγξε με ψυχραιμία που θα ζήλευαν πολύ πιο έμπειροι οδηγοί τις επιθέσεις του 24χρονου Φινλανδού Jari Huttunen (Hyundai i20 R5) και κατάφερε να ανεβεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με διαφορά που δεν ξεπέρασε τα 8 δευτερόλεπτα! Η μάχη τους ήταν σπουδαία σε όλες τις ειδικές, με έναν λάθος υπολογισμό να κοστίζει στον Huttunen ποινή 10 δευτερολέπτων και σε μεγάλο βαθμό και τη νίκη.

Όμορφη ήταν και η μονομαχία για την τρίτη θέση, μεταξύ ακόμα δύο Juniors που διεκδικούν μαζί με τον νικητή της Πολωνίας το πρωτάθλημα στην κατηγορία Under28. Οι Chris Ingram και Fabian Kreim, αμφότεροι με Skoda Fabia R5 διεκδίκησαν επί ίσοις όροις το podium, με τον νεαρό Βρετανό να βγαίνει τελικά κερδισμένος στον τερματισμό.

Πρώτος Πολωνός οδηγός του ράλλυ, στην 5η θέση της γενικής ολοκλήρωσε ο Miko Marczyk (Skoda Fabia R5) μετά από σκληρές μάχες με το χρονόμετρο με τους συμπατριώτες του Lukasz Habaj και Grzegorz Grzyb που ακολούθησαν.

Ο τελευταίος αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ θα διεξαχθεί στα χώματα της Λετονίας με τον Ρώσο Alexey Lukyanuk να στέφεται και μαθηματικά πρωταθλητής!

Τελικά αποτελέσματα:

Από Harris