Τα προγνωστικά δεν επιβεβαιώθηκαν στο Ράλλυ των Αζόρων, πρώτο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ για το 2019! Ο Lukasz Habaj με Skoda Fabia R5 έκανε την έκπληξη κατακτώντας την παρθενική του νίκη σε επίπεδο ERC! Ο Πολωνός πρωταθλητής του 2015 ήρθε από το πουθενά και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου οδηγώντας εκπληκτικά στο τελευταίο σκέλος του αγώνα, όταν οι συνθήκες δυσκόλεψαν για όλους, με πολλή ομίχλη και βροχή!

Η τύχη ήταν με το μέρος του Habaj που είδε τον μέχρι πρότινος επικεφαλής, πρωταθλητή Alexey Lukyanuk με το νέο του όπλο, μια Citroen C3 R5, να παθαίνει λάστιχο δύο ειδικές πριν το τέλος, να χάνει περισσότερο από 1,5 λεπτό και να εγκαταλείπει οριστικά τον αγώνα στην τελευταία ειδική από έξοδο, στην προσπάθεια του να καλύψει το χαμένο έδαφος. Ο Ρώσος σταρ, παρά το γεγονός ότι κέρδισε τις 9 από τις 10 ειδικές του πρώτου σκέλους και έδειξε να ελέγξει τον ανταγωνισμό, είδε την τύχη να του γυρνάει την πλάτη στα τελευταία χιλιόμετρα του ράλλυ φεύγοντας από το σύμπλεγμα των νήσων Αζόρων με κατεστραμμένο αυτοκίνητο.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο τοπικός ήρωας Ricardo Moura (Skoda Fabia R5), ενώ πρώτος Junior και τρίτος γενικής ολοκλήρωσε ο Chris Ingram (Skoda Fabia R5). Ο Ingram εκμεταλλεύτηκε την εγκατάλειψη του Pierre-Louis Loubet (Skoda Fabia R5) από αντλία νερού πριν τη 12η ειδική διαδρομή, με τον νεαρό Γάλλο να είναι ο μόνος που πλησίασε τους χρόνους του Lukyanuk στο πρώτο σκέλος.

Δεύτεροι στους Juniors και έβδομοι γενικής έφτασαν στον τερματισμό στην Ponta Delgada οι Κύπριοι Αλέξανδρος Τσουλόφτας- Αντώνης Χρυσοστόμου στην πρώτη τους εμφάνιση με Skoda Fabia R5! Το νεαρό πλήρωμα που φέτος κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του ακολουθώντας πλήρες πρόγραμμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν, επιβιώνοντας σε δύσκολες συνθήκες, σε ειδικές διαδρομές στις οποίες μειονεκτούσε έναντι των βασικών του αντιπάλων, οι οποίοι είχαν εμπειρία από τον αγώνα. Οι Τσουλόφτας- Χρυσοστόμου έχασαν αρκετό χρόνο την πρώτη ημέρα, έχοντας να αντιμετωπίσουν την κακή σειρά εκκίνησης τους, σημείωσαν πολύ καλές επιδόσεις την δεύτερη, δείχνοντας μέρος των δυνατοτήτων τους και οδήγησαν με μυαλό την τρίτη καταφέρνοντας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα!

Την πρώτη 6αδα μπροστά από τους «δικούς μας», συμπλήρωσαν o νικητής του Ακρόπολις Bruno Magalhaes (Hyundai i20 R5) στην τέταρτη θέση, μπροστά από τους Ricardo Teodosio (Skoda Fabia R5) και Marijan Griebel (VW Polo R5).

Η συνέχεια του ERC θα δοθεί στην άσφαλτο των Καναρίων Νήσων με τον ανταγωνισμό να προβλέπεται πιο δυνατός και τους Τσουλόφτα- Χρυσοστόμου να δίνουν το παρών! Η ελληνικών συμφερόντων Seajets συνεχίζει να υποστηρίζει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ, αλλά και τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου Alexey Lukyanuk και Bruno Magalhaes  και θα ήταν πολύ όμορφο να την δούμε και στο κίτρινο Skoda Fabia R5 του κυπριακού πληρώματος!

 

Τελικά αποτελέσματα:

Από Harris