Με οδήγηση για σεμινάριο ο “Pepe” Lopez επικράτησε στο Ράλλυ των Κανάριων Νήσων σημειώνοντας τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του!

Ο αριστούχος απόφοιτος της ακαδημίας της Peugeot άσκησε αφόρητη πίεση στον τρεις φορές νικητή του αγώνα (σε επίπεδο ERC) και επικεφαλής του πρώτου σκέλους Alexey Lukyanuk και τον οδήγησε στο λάθος. Ο Ρώσος Πρωταθλητής Ευρώπης υπερέβαλλε στην προσπάθεια του να διατηρηθεί εμπρός από τον νεαρό Ισπανό, καταστρέφοντας την ανάρτηση του Citroen C3 R5 που οδηγούσε και εγκαταλείποντας για δεύτερο συνεχή αγώνα. Αυτό που είχε να κάνει στη συνέχεια ο 24χρονος Μαδριλένος οδηγός της Citroen C3 R5 ήταν να διαχειριστεί το άνετο προβάδισμα που είχε χτίσει από τους ανταγωνιστές του και τα κατάφερε μια χαρά, πανηγυρίζοντας την πρώτη του νίκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ μπροστά στους συμπατριώτες του.

Η εγκατάλειψη του φαβορί για την κατάκτηση του ERC Alexey Lukyanuk έδωσε το δικαίωμα σε κάτι τύπους όπως ο Junior Chris Ingram (Skoda Fabia R5) και ο νικητής του πρώτου αγώνα της χρονιάς Lukasz Habaj (Skoda Fabia R5) να κάνουν όνειρα τίτλου!

Οι δύο τους ήταν μεταξύ των πρωταγωνιστών μιας όμορφης μάχης για το βάθρο στην οποία ενεπλάκησαν αρκετοί οδηγοί και ήταν αυτοί τελικά που τα κατάφεραν. Ο νεαρός Βρετανός που αναζητεί το budget για να συνεχίσει να αγωνίζεται στο θεσμό, έκανε μεστή εμφάνιση επιστρέφοντας το τσέχικο αγωνιστικό στον τερματισμό στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης. Ένα σκαλί πίσω του τερμάτισε ο Πολωνός πρωταθλητής ο οποίος παρέμεινε επικεφαλής της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και δικαιούται να πανηγυρίζει!

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ακόμα ένας οδηγός που ακολουθεί όλο το πρωτάθλημα, ο Ούγγρος Norberg Herczig (Volkswagen Polo GTI R5) που κατάφερε να σκαρφαλώσει μια θέση στην γενική στην τελευταία διαδρομή. Τη θέση αυτή την κέρδισε από τον τρίτο στην κατάταξη των Juniors Κορσικανό Pierre Louis Loubet (Skoda Fabia R5) που είχε μικροέξοδο λίγο πριν τον τερματισμό και που θα μπορούσε να διεκδικήσει μέχρι και τη νίκη, αν δεν έχανε πολύτιμο χρόνο με προβλήματα στη μετάδοση του αυτοκινήτου του την πρώτη ημέρα.

Τέταρτοι μεταξύ των Juniors και 14οι γενικής έφτασαν στον τερματισμό οι δικοί μας Αλέξανδρος Τσουλόφτας- Αντώνης Χρυσοστόμου στην πρώτη εμφάνιση της καριέρας τους σε ασφάλτινο αγώνα! Οι νεαροί Κύπριοι που φέτος ακολουθούν πλήρες πρόγραμμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, προσπάθησαν πολύ σε πρωτόγνωρες για αυτούς συνθήκες,  σημειώνοντας αξιοπρεπείς χρόνους και βελτιώνοντας σημαντικά τις επιδόσεις τους ειδική προς ειδική! Οι Τσουλόφτας- Χρυσοστόμου έχασαν αρκετό χρόνο από κλαταρισμένο ελαστικό τη δεύτερη ημέρα του ράλλυ, κάτι που ευτυχώς δεν τους στέρησε θέσεις στην κατάταξη και βαθμούς για το πρωτάθλημα νέων, στο οποίο παραμένουν δεύτεροι! O Αλέξανδρος δήλωσε στον τερματισμό ευχαριστημένος με την απόδοση του, με τη συνεχή βελτίωση των επιδόσεων του και με τις εμπειρίες που αποκόμισε από έναν τόσο απαιτητικό αγώνα.

Τρεις Ισπανοί, οι Ivan Ares (Hyundai i20 R5), Surhayen Pernia (Hyundai i20 R5) και Luis Monzon (Ford Fiesta R5) συμπλήρωσαν την πρώτη 8αδα, δείχνοντας με τους χρόνους τους ότι το επίπεδο του ισπανικού πρωταθλήματος είναι αρκετά ανεβασμένο, μπροστά από τον άτυχο Γερμανό Marijan Griebel (Skoda Fabia R5) που είχε κλατάρισμα ενώ διεκδικούσε θέση στο podium και τον Αυστριακό Nikolaus Mayr-Melnhof (Ford Fiesta R5) που κέρδισε τις εντυπώσεις.

Το ERC επιστρέφει στο χώμα με το Rally Liepaja της Λετονίας στις 24-26 Μαΐου με τους Τσουλόφτα- Χρυσοστόμου να δίνουν το παρών και να διεκδικούν ακόμα μια διάκριση μεταξύ των «πιτσιρικάδων» του πρωταθλήματος!

Τελικά αποτελέσματα:

Βαθμολογίες

 

Από Harris