Σε θρίαμβο των Τσέχων εξελίχθηκε το Barum Rally, 6ος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ! Ο Jan Kopecky διατήρησε την παράδοση κερδίζοντας τον αγώνα της πατρίδας του για ένατη φορά (!!!) στην καριέρα του στο τιμόνι ενός εργοστασιακού Skoda Fabia R5 Evo. Την «διπλή» επιτυχία των Τσέχων συμπλήρωσε ο Filip Mares, επίσης με Skoda, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση και κατακτώντας τον τίτλο στην κατηγορία ERC1Junior για μόλις 3 δέκατα του δευτερολέπτου!

Η αντίσταση που συνάντησε ο πολυνίκης του Barum Rally διήρκησε για μόλις 8 ειδικές διαδρομές, με τους πολύ γρήγορους Ρώσους Alexey Lukyanuk (Citroen C3 R5) και Nikolay Gryazin (Skoda Fabia R5) να μένουν νωρίς εκτός διεκδίκησης νίκης. Ο πρωταθλητής Ευρώπης οδήγησε για αρκετά χιλιόμετρα στην όγδοη διαδρομή με κλαταρισμένο ελαστικό που προκάλεσε την κατάρρευση της ανάρτησης του αγωνιστικού του και τον οδήγησε σε εγκατάλειψη. Ο Lukyanuk επέστρεψε στο δεύτερο σκέλος κερδίζοντας κάποιους βαθμούς, χάνοντας όμως την πρώτη θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Ο Gryazin από την άλλη, είχε επίσης κλατάρισμα που του στέρησε το δικαίωμα να διεκδικήσει τη νίκη, και σαν να μην έφτανε αυτό, είχε σφοδρή έξοδο από το δρόμο στο δεύτερο σκέλος καταστρέφοντας το αυτοκίνητο του.

Ο μέχρι πρότινος δεύτερος της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Πολωνός Lukasz Habaj (Skoda Fabia R5) δεν εκκίνησε στο δεύτερο σκέλος λόγω κατεστραμμένου rollcage από μικροέξοδο από το δρόμο που είχε την πρώτη ημέρα και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την εγκατάλειψη του Lukyanuk από τον αγώνα.

Αυτός που επωφελήθηκε της αποχώρησης των δύο ήταν ο Chris Ingram (Skoda Fabia R5) που τερμάτισε στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης και μπήκε για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου!

Ο Βρετανός μπορεί να έχασε τη μάχη στο πρωτάθλημα των Juniors από τον Filip Mares για λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο και μαζί το τρόπαιο των 100 χιλιάδων Ευρώ για τη συμμετοχή του στους δύο εναπομείναντες αγώνες του θεσμού, “πάτησε όμως κορυφή” στην βαθμολογία του πρωταθλήματος! Είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρει να συγκεντρώσει τον απαραίτητο προϋπολογισμό για να διεκδικήσει τον «μεγάλο» τίτλο μέχρι τέλους, με τις μάχες σε Κύπρο και Ουγγαρία να αναμένονται συγκλονιστικές.

Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε ο Tomas Kostka (Skoda Fabia R5), εκμεταλλευόμενος και την εγκατάλειψη του πολυπρωταθλητή Τσεχίας Vaclav Pech (Ford Fiesta R5), ενώ ο Γερμανός Marijan Griebel (Skoda Fabia R5) συγκέντρωσε πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος με την 5η θέση στην οποία τερμάτισε. Πίσω του βρέθηκε ο τρίτος της κατηγορίας Juniors Simon Wagner (Skoda Fabia R5 Evo), με την πρώτη οκτάδα να συμπληρώνουν δύο τοπικοί οδηγοί, ο Jaromir Tarabus και ο Tomas Pospisilik κάνοντας το 8 στα 8 για τα Skoda στη γενική!

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ «πήρε φωτιά» με τους τρεις πλέον διεκδικητές του τίτλου να έχουν μοιρασμένες πιθανότητες και το Ράλλυ Κύπρου που ακολουθεί να παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη του πρωταθλητή! Θα είμαστε εκεί!

 

Τελικά αποτελέσματα:

Βαθμολογίες

 

Από Harris