Χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα ο Nasser Al Attiyah (VW Polo R5) ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος του Ράλλυ Κύπρου στην κορυφή της κατάταξης. Ο πολυπρωταθλητής Μέσης Ανατολής που είναι άριστος γνώστης των συνθηκών του αγώνα, έχοντας συμμετάσχει αρκετές φορές στις ορεινές διαδρομές του νησιού, ήταν ταχύτερος στις 5 από τις 6 ειδικές του πρώτου σκέλους, ελαττώνοντας εμφανώς το ρυθμό του στο απογευματινό loop. Ο Άραβας με την πλούσια καριέρα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και όχι μόνο, δημιούργησε διαφορά 25 δευτερολέπτων από τους ανταγωνιστές του, διεκδικητές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και έχει σαφές προβάδισμα για τη νίκη.

Κερδισμένος στη μάχη του ERC μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους είναι ο περσινός Πρωταθλητής Alexey Lukyanuk (Citroen C3 R5) που είναι ο μόνος που προσπαθεί να ακολουθήσει το ρυθμό του Al Attiyah. Ο Ρώσος έφτασε στην ανασυγκρότηση στη Λευκωσία δεύτερος γενικής δημιουργώντας διαφορά ασφαλείας από τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου.

Πίσω του, οι Πρωταθλητές Κύπρου Σίμος Γαλαταριώτης- Αντώνης Ιωάννου πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση στα bucket του Skoda Fabia R5! Οι περσινοί νικητές του αγώνα διεκδικούν με αξιώσεις μια θέση στο βάθρο, ενώ με την πρώτη θέση μεταξύ των Κυπρίων έφτασαν ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του τρίτου σερί Παγκύπριου τίτλου τους, αφού οι δύο ημέρες του Ράλλυ Κύπρου προσμετρούν σαν δύο διαφορετικοί αγώνες στο τοπικό πρωτάθλημα.

Χωρίς να μπορούν να απειλήσουν τους τρεις πρώτους, ο επικεφαλής της βαθμολογίας του ERC Chris Ingram (Skoda Fabia R5) και ο επίσης διεκδικητής του τίτλου Lukasz Habaj (Skoda Fabia R5) περιορίστηκαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, ανταλλάσσοντας πολλές φορές θέσεις μεταξύ τους. Οι δυo τους γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να φτάσουν τις επιδόσεις του Lukyanuk τον οποίο ανταγωνίζονται στο Ευρωπαϊκό και ελπίζουν σε ατυχία του Ρώσου ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες τους για τον τίτλο.

Μόλις έκτος ακολουθεί ο πρώην αστέρας του WRC Mikko Hirvonen (Ford Fiesta R5) που είναι φανερό πως έχει έρθει στην Κύπρο περισσότερο για να διασκεδάσει, παρά για να διεκδικήσει κάποιο αποτέλεσμα. Την πρώτη οκτάδα συμπληρώνουν τα Skoda Fabia R5 των Albert Von Thurn und Taxis και Abdulaziz Al Kuwari τα οποία κινούνται στις ορεινές ειδικές της Κύπρου σε ιδιαίτερα θεαματικές γωνίες, μπροστά από τον ERC regular Norbert Herczig (VW Polo R5) που δέχτηκε ποινή δύο λεπτών για παράνομες αναγνωρίσεις.

Όσον αφορά τον αγώνα για το Κυπριακό Πρωτάθλημα θα ενημερωθείτε από τη σελίδα www.smracingnews.com  που καλύπτει πλήρως τα τεκταινόμενα του Κυπριακού motorsport.

Το ελληνικό πλήρωμα των Θέμη Χαλκιά- Λεωνίδα Μαχαίρα, στο ντεμπούτο του πληρώματος με το Nissan Micra Proto σε αγώνα ράλλυ, εγκατέλειψε την προσπάθεια του με πρόβλημα στον πίσω τροχό, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει τις τρεις πρώτες ειδικές διαδρομές. Μέχρι εκείνο το σημείο βρισκόταν στην 14η θέση μεταξύ των πληρωμάτων που προσμετρούν στο Κυπριακό Πρωτάθλημα.

Όσοι κατάφεραν να επιβιώσουν στους σκληρούς κυπριακούς χωματόδρομους, θα ριχτούν εκ νέου στη μάχη στις έξι ειδικές διαδρομές της Κυριακής στο όρος Τρόοδος για να κατευθυνθούν στη συνέχεια στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας για να τερματίσουν.

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους:

Από Harris