Ακόμα μια χρονιά φέτος θα βρεθούμε στο Ράλλυ Κύπρου, έναν ιδανικό προορισμό για κάθε φίλο των αγώνων αυτοκινήτου. Αυτή θα είναι η πολλοστή επίσκεψη στο νησί και δεν σας κρύβουμε ότι εκεί νιώθουμε σαν στο σπίτι μας. Το ταξίδι είναι ιδιαίτερα προσιτό, είτε μιλάμε για τιμές σε αεροπορικά εισιτήρια, καταλύματα και κόστος ζωής. Ταχύτατες και σούπερ θεαματικές οι ειδικές στον κάμπο, καιρός να δούμε και τις ορεινές για τις οποίες τόσα έχουμε ακούσει…

Είναι όμως οι άνθρωποι που κάνουν τη διαφορά και μας αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Ο Στάθης, ο Mike, o Κούλλης, η Αγάπη, η Μαρία… Φίλοι πραγματικοί με αυθεντική αγάπη για το σπορ, νιώθεις ότι τους ξέρεις δεκαετίες ολόκληρες, μοιράζεσαι μαζί τους κοινά βιώματα… Για αυτούς τους ανθρώπους θέλεις να πηγαίνεις ξανά και ξανά και αισθάνεσαι την υποχρέωση να ανταποδώσεις τη φιλοξενία όταν και αν…

Η Κύπρος φέτος θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη του πρωταθλητή Ευρώπης, όπως έχει κάνει άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν! Τρεις οι διεκδικητές με περίπου ισοδύναμες πιθανότητες για τον τίτλο που θα έχουν να αντιμετωπίσουν ισχυρό μεσανατολικό ανταγωνισμό. Οι Chris Ingram (Skoda Fabia R5 Evo), Alexey Lukyanuk (Citroen C3 R5), Lukasz Habaj (Skoda Fabia R5) θα λύσουν τις διαφορές μεταξύ τους ρίχνοντας κλεφτές ματιές στους χρόνους του πολυνίκη του αγώνα και πολυπρωταθλητή Μέσης Ανατολής Nasser Al Attiyah (VW Polo R5). O guest star Mikko Hirvonen (Ford Fiesta R5) θα θελήσει να κάνει αισθητή την επιστροφή του, έστω και αν συμμετέχει μόνο για διασκέδαση, ενώ και ο Κύπριος Πρωταθλητής Σίμος Γαλαταριώτης (Skoda Fabia R5) θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι η περσινή του νίκη μόνο τυχαία δεν ήταν.

Η πλειοψηφία των καλύτερων οδηγών του νησιού δίνει το «παρών» στον αγώνα, στον οποίο θα τρέξει και το ελληνικό πλήρωμα των Θέμη Χαλκιά– Λεωνίδα Μαχαίρα, στο ντεμπούτο τους με το Nissan Micra Proto σε αγώνα ράλλυ.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα περάσματα των 55 αγωνιστικών που συμμετέχουν στις 12 ειδικές διαδρομές στα ορεινά, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Λευκωσίας στην οποία βρίσκεται το κέντρο του ράλλυ. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα λάβουν χώρα στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας με τον κόσμο να δίνει κάθε χρονιά βροντερή παρουσία.

Ωράριο:

Συμμετοχές:

 

Από Harris