Χωρίς να περιλαμβάνει ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με το 2019, ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ για το 2020. Το Ράλλυ Ακρόπολις όπως αναμενόταν, δεν έχει θέση στο πρόγραμμα και έτσι η Ελλάδα θα παραμείνει στο περιθώριο του διεθνούς motorsport και τη νέα χρονιά. Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα που αυτός δεν θα διεξαχθεί για δύο συνεχόμενες χρονιές, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ελπίδες αναβίωσης του. 

Τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» περί «ανασύνταξης το 2019» και περί «κατ’ αρχήν συμφωνίας για επιστροφή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ το 2020» δεν έπεισαν ποτέ κανέναν, αφού όλοι λίγο πολύ γνωρίζαμε πως με την υπάρχουσα σύνθεση της αρχής του σπορ στην Ελλάδα οι απαιτήσεις δεν μπορεί να είναι υψηλές. Το αστείο της υπόθεσης είναι πως παρά τις συσκέψεις υπό τον Υφυπουργό Αθλητισμού, παρουσία του ΓΓ Αθλητισμού, του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας και των Περιφερειαρχών της περιοχής για “επανεκκίνηση” του αγώνα, δεν έπεσε ποτέ στο τραπέζι από τους ανθρώπους της FIA το ενδεχόμενο επιστροφής του αγώνα στο ERC το 2020… 

Είναι φανερό πως ο δρόμος της επιστροφής, έστω και στο β’ διαλογής ERC, έχει γίνει δύσβατος και τα σκαλιά που θα πρέπει να ανεβούμε σε όλους τους τομείς για να τα καταφέρουμε έχουν αυξηθεί. Είναι γεγονός ότι το “όνομα” και η “ιστορία” πλέον δεν αρκούν και πρέπει να παρουσιάσουμε κάτι ελκυστικό και καινοτόμο ώστε να διεκδικήσουμε θέση…

Το Ράλλυ Κύπρου, αντιθέτως, περιλαμβάνεται κανονικά στο πρόγραμμα του ERC και θα διεξαχθεί στις 9-11 Οκτωβρίου, με τους ανθρώπους της FIA και του Eurosport να επιβραβεύουν την υψηλού επιπέδου οργάνωση του αγώνα με τις πολύ όμορφες ειδικές διαδρομές.

Περαστικά μας λοιπόν… Εμείς, σαν φανατικοί υποστηρικτές του θεσμού, ξεκινήσαμε ήδη τις προετοιμασίες μας για επίσκεψη στο Ράλλυ Κύπρου και τη νέα χρονιά.

Πρόγραμμα:

Round 1: Azores Rallye (gravel), 26-28 March

Round 2: Rally Islas Canarias (asphalt), 7-9 May

Round 3: Rally Liepāja (Latvia, gravel), 29-31 May

Round 4: 77th Rally Poland (gravel), 26-28 June

Round 5: Rally di Roma Capitale (asphalt), 24-26 July

Round 6: Barum Czech Rally Zlín (asphalt), 28-30 August

Round 7: Cyprus Rally (gravel), 9-11 October

Round 8: Rally Hungary (asphalt), 6-8 November

Από Harris