Στο φημισμένο Ράλλυ Σαφάρι που διεξάγεται στην Κένυα από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου θα αγωνιστεί ο Ιορδάνης Σερδερίδης, έχοντας συνοδηγό τον Βέλγο Frederic Miclotte. Ο Έλληνας οδηγός θα οδηγήσει για πρώτη φορά σε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ ένα εργοστασιακό Ford Puma Rally1 και θα είναι ομόσταυλος με τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Sebastien Loeb.

«Είναι η πρώτη μου συμμετοχή στον αγώνα. Ήταν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Το Ράλλυ Σαφάρι Κένυας είναι από τους τα πιο διάσημα ράλλυ παγκοσμίως και ανέκαθεν ήθελα να αγωνιστώ σε αυτό. Νιώθεις δέος όταν είσαι στην ίδια ομάδα με τον Sebastien Loeb. Ένας οδηγός-θρύλος, ο οποίος είναι ιδιαίτερα φιλικός και ευγενικός, ενώ μας βοήθησε και στις αναγνωρίσεις, όταν κολλήσαμε στην άμμο», ήταν τα λόγια του Σερδερίδη αναφορικά με τη συμμετοχή του στον έκτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Ο Καβαλιώτης οδηγός πραγματοποίησε τις καθιερωμένες, πριν τον αγώνα, αναγνωρίσεις και εντυπωσιάστηκε από την κατάσταση των δρόμων στις ειδικές διαδρομές: «Δικαίως ο αγώνας χαρακτηρίζεται από όλους πολύ δύσκολος. Πρώτη φορά συναντάω τόσο σκληρές ειδικές διαδρομές, με τις πέτρες να καραδοκούν παντού. Σε κάποια σημεία, μάλιστα, ο δρόμος είναι πολύ στενός, ενώ υπάρχουν και σημεία πολύ γρήγορα σε ιδιαίτερα ανώμαλο τερέν», ήταν τα λόγια του.

Αναφορικά με το στόχο του στην Κένυα, ο Ιορδάνης Σερδερίδης δήλωσε: «Για να επιβιώσεις σε αυτές τις συνθήκες, πρέπει να εφαρμόσεις στρατηγική και να κινηθείς έξυπνα. Δεν αρκεί να είσαι γρήγορος. Πρέπει να αποφύγεις τα κλαταρίσματα και να καταφέρεις να τερματίσεις το κάθε σκέλος χωρίς να κάνεις χρήση Rally2. Αυτός είναι ο στόχος μας! Να αποφύγουμε τις κακοτοπιές! Αν τα καταφέρουμε, πιστεύω πως θα είμαστε στην πρώτη οχτάδα του αγώνα. Μακάρι!»

Το Ράλλυ Σαφάρι Κένυας περιλαβάνει 19 ειδικές διαδρομές και 363 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Ξεκινάει την Πέμπτη το μεσημέρι με υπερειδική διαδρομή και τερματίζει την Κυριακή το μεσημέρι.

Παρακολουθήστε την πορεία του Ιορδάνη Σερδερίδη στο Ράλλυ Σαφάρι Κένυας μέσα από την προσωπική σελίδα του οδηγού στο facebook: https://www.facebook.com/Serderidisrallyfans

Από Apostolis