Στην 11η θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται ο Ιορδάνης Σερδερίδης, έπειτα από την ολοκλήρωση των πρώτων εφτά ειδικών διαδρομών του Ράλλυ Σαφάρι Κένυας. Ο Έλληνας οδηγός αγωνίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στον πιο δύσκολο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ με τον Γάλλο Andy Malfoy για πρώτη φορά στο δεξί μπάκετ του Ford Puma Rally1.

«Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που έκρυβαν οι διαδρομές της Παρασκευής και αυτό μας κάνει χαρούμενους», ήταν τα πρώτα λόγια του Καβαλιώτη οδηγού, ο οποίος συνέχισε: «Αν και αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με το υβριδικό σύστημα του Ford Puma Rally1, καταφέραμε και το λύσαμε και σε γενικές γραμμές, μείναμε ευχαριστημένοι με την απόδοσή μας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Με τον νέο συνοδηγό μου δέσαμε αμέσως και καταφέραμε να αποφύγουμε τις πέτρες που καραδοκούσαν σε πολλά σημεία των ειδικών. Σε μία μάλιστα από τις τρεις επαναλαμβανόμενες διαδρομές του σκέλους, πιέσαμε στο δεύτερο πέρασμα, βελτιώνοντας αρκετά την επίδοσή μας»

Αναφορικά με τη συνέχεια του αγώνα, ο Ιορδάνης Σερδερίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Δεν σας κρύβω πως στόχος μας είναι να μπούμε στην βαθμολογούμενη δεκάδα και γιατί όχι να μην τερματίσουμε και ακόμη ψηλότερα. Τώρα είμαστε στην 11η θέση και πιστεύω πως αν οδηγήσουμε με κατάλληλη στρατηγική και μυαλωμένα, ώστε να αποφύγουμε τα κλαταρίσματα, μπορούμε να αναρριχηθούμε στην κατάταξη του αγώνα. Βέβαια, το Σάββατο αναμένεται να είναι πιο απαιτητικό, ωστόσο παραμένουμε αισιόδοξοι για τη συνέχεια του δύσκολου Ράλλυ Σαφάρι Κένυας»

Το Ράλλυ Σαφάρι Κένυας περιλαμβάνει το Σάββατο 6 ειδικές διαδρομές και 151 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

 

Παρακολουθήστε την πορεία του Ιορδάνη Σερδερίδη στο Ράλλυ Σαφάρι Κένυας μέσα από την προσωπική σελίδα του οδηγού στο facebook: https://www.facebook.com/Serderidisrallyfans

 

Δελτίο Τύπου

Από Apostolis