Ολοκλήρωσε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το πρώτο σκέλος του Ράλλυ Καταλωνίας ο Ιορδάνης Σερδερίδης. Ο Έλληνας οδηγός αγωνίζεται στον προτελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ με ένα Ford Puma Rally1 και συνοδηγό τον Fred Miclotte, με σκοπό να υψώσει την Κυριακή την ελληνική σημαία στον τερματισμό του αγώνα.

Το σκέλος της Παρασκευής περιείχε 8 ειδικές διαδρομές με τον Έλληνα οδηγό να ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες και να φτάνει στο Service Park του Salou: «Οι διαδρομές του πρώτου σκέλους ήταν ως επί το πλείστον γλιστερές με αποτέλεσμα να δυσκολευτούμε να βρούμε έναν καλό ρυθμό με το εργοστασιακό Puma», ήταν τα πρώτα λόγια του Ιορδάνη Σερδερίδη έπειτα από τις δοκιμασίες της Παρασκευής και συνέχισε: «Συναντήσαμε λάσπη σε ορισμένα σημεία από τις μπούκες των προπορευόμενων αυτοκινήτων και αναγκαστήκαμε να κόψουμε ρυθμό, κυρίως στις πρωινές ειδικές. Παρά τα προβλήματα με την ενδοσυνεννόηση το απόγευμα, καταφέραμε να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας στο αρκετά απαιτητικό για εμάς, Ράλλυ Καταλωνίας»

Το Σάββατο, το πρόγραμμα του αγώνα περιλαμβάνει επτά ειδικές διαδρομές στη γλιστερή Ισπανική άσφαλτο και ο στόχος του Έλληνα εκπροσώπου μας στον κορυφαίο θεσμό ράλλυ του κόσμου, παραμένει σαφής: «Γνωρίζουμε ότι την πρώτη ημέρα δεν κινηθήκαμε όσο γρήγορα θα επιθυμούσαμε. Θέλουμε να ανεβάσουμε ρυθμό, να αποφύγουμε τα λάθη και να βγούμε αλώβητοι από τα πονηρά σημεία του αγώνα, ώστε να ανεβούμε στη ράμπα του τερματισμού την Κυριακή», δήλωσε ο Ιορδάνης Σερδερίδης.

Παρακολουθήστε την πορεία του Ιορδάνη Σερδερίδη στο Ράλλυ Καταλωνίας μέσα από την προσωπική σελίδα του οδηγού στο facebook: https://www.facebook.com/Serderidisrallyfans

Από Apostolis