Το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, ο πρώτος γύρος του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ και ένας από τους πιο φημισμένους αγώνες στον πλανήτη, ξεκίνησε την Πέμπτη με τη διεξαγωγή των πρώτων νυχτερινών ειδικών διαδρομών. Το παρών για τέταρτη χρονιά δίνουν οι «δικοί μας» Νίκος Παυλίδης-Allan Harryman, οδηγώντας ένα Peugeot 208 R2 της κατηγορίας RC4, μιας κατηγορίας που συγκέντρωσε 23 συνδυασμούς.

Στο πρώτο σκέλος, τα πληρώματα είχαν να αντιμετωπίσουν δύο δοκιμασίες, 43 αγωνιστικών χιλιομέτρων, συναντώντας μάλιστα διαφορετικές συνθήκες οδοστρώματος στις διαδρομές: «Στην πρώτη ειδική, ο δρόμος ήταν στεγνός, κάτι που δεν ίσχυε στη δεύτερη, η οποία έκρυβε αρκετά πονηρά σημεία. Υπήρχε έντονη εναλλαγή στεγνού και βρεγμένου οδοστρώματος, ενώ σε κάποια σημεία συναντήσαμε πάγο, γεγονός που απαιτούσε ιδιαίτερη προσοχή.», ήταν τα λόγια του Νίκου Παυλίδη έπειτα από τη πρώτη γεύση που πήρε από το φετινό Ράλλυ Μόντε Κάρλο και συνέχισε αναφορικά με τα ελαστικά που χρησιμοποίησε: «Στην πρώτη ειδική τοποθετήσαμε δύο ελαστικά με πολύ μαλακή γόμα εμπρός και δύο χιονολάστιχα πίσω, με αποτέλεσμα να γλιστράει το πίσω μέρος του 208. Στη συνέχεια χρησιμοποιήσαμε αποκλειστικά χιονολάστιχα, σε μια διαδρομή όπου είχε λάσπη και πάγο.»

Ο Βορειοελλαδίτης οδηγός, έχοντας την καθοδήγηση του έμπειρου Βρετανού, Alan Harryman, βρίσκεται στην έβδομη θέση της κατηγορίας του: «Είμαστε ευχαριστημένοι που μείναμε στο δρόμο και βγήκαμε αλώβητοι από αυτές τις δύο δύσκολες ειδικές διαδρομές. Ο αγώνας είναι αρκετά μεγάλος και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε το στόχο μας.», ήταν τα λόγια του.

Το σκέλος της Παρασκευής περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 123 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Δελτίο Τύπου – Step Racing

Από Apostolis