Ο εκπρόσωπός της χώρας μας στο φετινό Ράλλυ Μόντε Κάρλο, Νίκος Παυλίδης, κατάφερε στο δεύτερο σκέλος να αναρριχηθεί στη γενική κατάταξη, αλλά και στην κατηγορία του. Η Παρασκευή περιελάμβανε έξι ειδικές διαδρομές, με τους Νίκο Παυλίδη-Allan Harryman να ολοκληρώνουν στην έκτη θέση της RC4, κατηγορία όπου συνεχίζουν 20 πληρώματα.

Το οδόστρωμα στο μεγαλύτερο ποσοστό των ειδικών ήταν στεγνό, γεγονός που βοήθησε τους «δικούς μας» να πιέσουν και να πετύχουν την τέταρτη καλύτερη επίδοση της κατηγορίας τους στη δεύτερη διαδρομή της ημέρας: «Η πρώτη ειδική του σκέλους ακυρώθηκε για εμάς, εξαιτίας εξόδου ενός πληρώματος. Βλέποντας πως ο δρόμος δεν έκρυβε παγίδες στη δεύτερη διαδρομή της ημέρας, αποφασίσαμε να πιέσουμε, τερματίζοντας τέταρτοι στην κατηγορία μας.» Η συνέχεια, ωστόσο δεν ήταν ανάλογη για το δίδυμο: «Δυστυχώς αναγκαστήκαμε να οδηγήσουμε 10 χιλιόμετρα με κλαταρισμένο λάστιχο, καθώς προτιμήσαμε να μην το αλλάξουμε εντός ειδικής, λόγω της στενότητάς της. Αυτό μας στοίχισε σε χρόνο και δε μας επέτρεψε να διατηρήσουμε τη θέση μας.», ήταν τα λόγια του οδηγού.

Ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του στις απογευματινές διαδρομές και οι Παυλίδης-Harryman προτίμησαν να μην πιέσουν και να διατηρήσουν τη θέση τους στην κατηγορία: «Το τέλος της ημέρας μας βρήκε στην έκτη θέση. Κρατάμε την πολύ καλή μας επίδοση το πρωί και συνεχίζουμε με αισιοδοξία. Στο Μόντε Κάρλο πρέπει να οδηγείς μυαλωμένα και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε στις δύο ημέρες που απομένουν.», δήλωσε ο Νίκος Παυλίδης.

Το Σάββατο τα πληρώματα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τέσσερις δοκιμασίες, 75 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Από Apostolis