Το δεύτερο σκέλος του Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας είχε έναν μεγάλο πρωταγωνιστή κι αυτός ήταν ο Kalle Rovanpera! Με τη βροχή να γίνεται ακόμα πιο έντονη και τη λάσπη να εξαφανίζει την πρόσφυση, ο νεαρός Φινλανδός έδειξε ακόμη μια φορά ότι στα “δύσκολα” δεν έχει αντίπαλο. Ήταν ταχύτερος των αντιπάλων του για τη νίκη σε όλες τις ειδικές διαδρομές και βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην επικράτηση και στον παγκόσμιο τίτλο!

Η διαφορά του σχεδόν μισού λεπτού που “έχτισε” από τον πολυπρωταθλητή Sebastien Ogier του επιτρέπει να “βγάλει κομπιουτεράκι” και να υπολογίσει τους βαθμούς που του χρειάζονται στην power stage για να στεφθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Ο Γάλλος δεν βρήκε απάντηση στους χρόνους του “μικρού” και θα αρκεστεί στο τελευταίο σκέλος να τον υποστηρίξει, κρατώντας πίσω του τον Ott Tanak. Ο οδηγός της Hyundai έριξε και πάλι τις ευθύνες για τη μειωμένη του απόδοση στο αυτοκίνητο, ενώ έχει κάθε λόγο να αισθάνεται απογοητευμένος από την ομάδα του για τη νέα ποινή των 10 δευτερολέπτων που δέχτηκε για τον ίδιο μάλιστα λόγο. Οι μηχανικοί της Hyundai υπέπεσαν σε νέο λάθος ξεχνώντας να ρυθμίσουν σωστά την ενέργεια του υβριδικού συστήματος όλων των αυτοκινήτων της ομάδας στην έβδομη ειδική, με αποτέλεσμα όλοι οι οδηγοί της ομάδας να χρεωθούν ποινή.

Οι εξαιρετικά γλιστερές ειδικές του Σαββάτου προκάλεσαν αρκετά ατυχήματα με σημαντικότερο αυτό του Elfyn Evans. Ο οδηγός της Toyota είδε τα όνειρα του για νίκη να γκρεμίζονται στην ένατη ειδική όταν σε μια γρήγορη δεξιά έχασε το πίσω μέρος του Yaris χτυπώντας εσωτερικά στο ανάχωμα και προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στο αυτοκίνητο του.

Σφοδρή έξοδο είχε και ο Gus Greensmith καταστρέφοντας το Ford Puma Rally1 στην δέκατη ειδική, ενώ δεν την γλίτωσε και ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1) βγαίνοντας από το δρόμο στη δωδέκατη.

Με μόνο έξι οδηγούς της μεγάλης κατηγορίας να συνεχίζουν χωρίς τη χρήση superrrally, τα Hyundai των Thierry Neuville και Oliver Solberg (Hyundai i20 Rally1) ακολουθούν στην τέταρτη και πέμπτη θέση, μπροστά από τον επικεφαλής της κατηγορίας WRC2 Hayden Paddon (Hyundai i20 Rally2).

Ο Lorenzo Bertelli (Ford Puma Rally1) το διασκεδάζει κυνηγώντας τον τοπικό ήρωα, ενώ ο Craig Breen (Ford Puma Rally1) σημειώνει εξαιρετικούς χρόνους, εκμεταλλευόμενος και τη σειρά εκκίνησης του, επιστρέφοντας στις ειδικές του δεύτερου σκέλους μετά την έξοδο του την Παρασκευή.

Το τελευταίο σκέλος του Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας περιλαμβάνει τέσσερις ειδικές διαδρομές και μόλις 31 αγωνιστικά χιλιόμετρα κι εμείς ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε τον νέο Παγκόσμιο Πρωταθλητή!

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους:

Από Harris