Οι προσδοκίες μιας για μάχη για τη νίκη μέχρι την τελευταία ειδική στο Ράλλυ του Μεξικό έπεσαν στο κενό στην πρώτη κιόλας ειδική του δεύτερου σκέλους. Ο Esapekka Lappi βγήκε από το δρόμο πληγώνοντας το Hyundai i20 Rally1, καταστρέφοντας μια κολόνα του ηλεκτρικού και σβήνοντας τα όνειρα του για επικράτηση. Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και στο Ράλλυ Σαρδηνίας την προηγούμενη χρονιά, στη μάχη του τότε με τον Ott Tanak, με την ψυχολογία του να έχει πέσει στο ναδίρ.

Η έξοδος του Φινλανδού άφησε πολύ μόνο του στην κορυφή τον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Sebastien Ogier (Toyota Yaris Rally1) που ελέγχει πλέον απόλυτα τον αγώνα. Ο Γάλλος οδηγεί τόσο γρήγορα όσο του εξασφαλίζει μια διαφορά ασφαλείας από τους αντιπάλους του που μάχονται για τη δεύτερη θέση.

Αυτοί είναι οι Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) και Thierry Neuville (Hyundai i20 Rally1) που θα λύσουν τις διαφορές τους στο τελευταίο σκέλος, με τη μεταξύ τους διαφορά να μην ξεπερνάει τα 5 δευτερόλεπτα.

Ακολουθεί ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris Rally1) στην τέταρτη θέση. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν απέφυγε στο δεύτερο σκέλος τα λάθη, που δεν του επιτρέπουν να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο από τους προπορευόμενους. Πέμπτος συνεχίζει ο Dani Sordo (Hyundai i20 Rally1) που δεν μπορεί να ανακτήσει το χαμένο χρόνο της πρώτης ημέρας, ενώ στη βαθμολογούμενη 10αδα προσπαθεί να επιστρέψει ο Ott Tanak (Ford Puma Rally1) μετά τα μηχανικά προβλήματα του πρώτου σκέλους.

Τέσσερις ειδικές και 60 αγωνιστικά χιλιόμετρα περιλάμβάνει το τελευταίο σκέλος του Ράλλυ του Μεξικό και μένει να δούμε αν τα προγνωστικά επιβεβαιωθούν και ο Sebastien Ogier πάρει ακόμα μία νίκη.

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris