Με ένα εμφατικό 1-2-3-4 για την ομάδα της Toyota ολοκληρώθηκε το Ράλλυ Σαφάρι, ο σκληρότερος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Ο Sebastien Ogier κέρδισε για τρίτη φορά φέτος και για 58η στην καριέρα του, ενώ ο Kalle Rovanpera με τη δεύτερη θέση που κατέκτησε μεγάλωσε κι άλλο τη διαφορά από τους διώκτες του στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Η τελευταία ημέρα του αγώνα ήταν ιδιαίτερα σκληρή, με τον Kalle Rovanpera να μειώνει τη διαφορά από τον Ogier και να τον αγχώνει. Ο Γάλλος μάλιστα στην δεύτερη ειδική της ημέρας είχε στενή επαφή με δέντρο χάνοντας την πίσω πόρτα του Yaris του. Ο Ogier τελικά κατάφερε να διατηρηθεί στην κορυφή για μόλις 6,7 δευτερόλεπτα πανηγυρίζοντας τη δεύτερη νίκη του στο Safari!

Ευχαριστημένος δήλωσε και ο Rovanpera στον τερματισμό με τη δεύτερη θέση, αναγνωρίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο χάνοντας χρόνο την πρώτη ημέρα με το καθάρισμα του δρόμου.

Ευτυχισμένος δεν θα μπορούσε να μην είναι και ο Jari-Matti Latvala που είδε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Safari τα Yaris να γράφουν το 1-2-3-4 με διαφορετική σειρά αυτή τη φορά.

Ο Elfyn Evans ολοκλήρωσε τρίτος, αντιμετωπίζονταες διάφορα προβλήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ πίσω του ο Takamoto Katsuta που σημείωσε κάποιους εξαιρετικούς χρόνους, όμως έκανε και αρκετές ζημιές στο Yaris του με αποκορύφωμα την τούμπα του στο shakedown.

To Ράλλυ Σαφάρι είναι ένας αγώνας που θέλουν να ξεχάσουν οι άνθρωποι της Hyundai, με τον Dani Sordo να είναι ο μόνος που κατάφερε να τερματίσει χωρίς superrally στην πέμπτη θέση της γενικής. O Thierry Neuville ολοκλήρωσε μόλις όγδοος, κερδίζοντας τουλάχιστον την power stage, πίσω από τα Ford Puma Rally1 των Ott Tanak και Pierre Louis Loubet.

ΥΓ. O Thierry Neuville αποκλείστηκε από το Ράλλυ Σαφάρι αφού ένα κοντινό του πρόσωπο βρέθηκε στις ειδικές μετά την ολοκλήρωση των αναγνωρίσεων παραβιάζοντας τον κανονισμό.

Προβληματικός ήταν ο αγώνας και για τους οδηγούς της M-Sport με κλαταρίσματα και λοιπά μηχανικά προβλήματα.

Στην κατηγορία WRC2 νικητής ήταν όπως και πέρσι ο Πολωνός Kajetan Kajetanowicz με Skoda Fabia Rally2 Evo.

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ συνεχίζεται το καλοκαίρι με τους δύο πιο γρήγορους αγώνες του. Ράλλυ Εσθονίας στα μέσα Ιουλίου και Ράλλυ Φινλανδίας στις αρχές Αυγούστου, με τον Sebastien Ogier απόντα και τους Kalle Rovanpera και Ott Tanak φαβορί για τις νίκες.

Photos: Rallypixels

Τελικά αποτελέσματα:

Από Harris