Η έξοδος του Evans στην 11η ειδική του Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης, με το Yaris να καταλήγει πάνω σε μια αποθήκη, ήταν το γεγονός που σημάδεψε το δεύτερο σκέλος του αγώνα. Ο Kalle Rovanpera βλέποντας πληγωμένο το αγωνιστικό του team-mate του έκοψε χαρακτηριστικά τον ρυθμό του, για να εξασφαλίσει τον τερματισμό που ισοδυναμεί με τον δεύτερο Παγκόσμιο τίτλο του, αφήνοντας τον Neuville στην πρωτοπορία του αγώνα.

Προηγήθηκε στη 10η ειδική ένα λάθος του Rovanpera που τον οδήγησε εκτός δρόμου με χαμένα σχεδόν 20 δευτερόλεπτα που έκανε τους Neuville και Evans να πιστέψουν ότι μπορούν. Ο Evans όμως υπερέβαλλε στην επόμενη, περνώντας στους θεατές. Θα επιστρέψει πλέον την Κυριακή κυνηγώντας τους πόντους της power stage κι ένα θαύμα, γεγονός που δεν θα επιτρέψει στον μεγάλο του αντίπαλο στη μάχη του τίτλου να παλέψει για τη νίκη.

Μπορεί να ήταν το δώρο των οδηγών της Toyota που έφερε τον Thierry Neuville (Hyundai i20 Rally1) στην κορυφή, ο Βέλγος όμως ήταν σοβαρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, κέρδισε ειδικές και διαχειρίστηκε στο απογευματινό loop το προβάδισμα του, κάτι που του επιτρέπει να κάνει όνειρα για ακόμα μια νίκη φέτος.

Σε θέση βάθρου ανέβηκε ο Ott Tanak (Ford Puma Rally1) που είχε τη στιγμή του στην τελευταία ειδική του σκέλους χάνοντας σχεδόν μισό λεπτό, χωρίς ωστόσο να ανησυχεί για τη θέση του. Σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση ο Sebastien Ogier που διασκεδάζει στο δεύτερο σκέλος πίσω από το τιμόνι του Toyota Yaris Rally1.

Μοναδική μάχη για το τελευταίο σκέλος αυτή για την πέμπτη θέση. Ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1) έχασε προσωρινά το προβάδισμα από τον Teemu Suninen (Hyundai i20 Rally1) όμως το ξαναπήρε πριν την ολοκλήρωση του σκέλους με τη διαφορά τους πλέον να είναι στα 11 δευτερόλεπτα. Οι δυό τους θα λύσουν τις διαφορές τους στις διαδρομές της Κυριακής και δεν αποκλείεται να κερδίσουν και ειδικές, όντας οι μόνοι που έχουν λόγο να πιέσουν.

Θετική είναι και η δεύτερη εμφάνιση του Greg Munster πίσω από το τιμόνι του Ford Puma Rally1 του Ιορδάνη Σερδερίδη. Ο νεαρός είναι σταθερά έβδομος σημειώνοντας μάλιστα αξιοπρεπείς χρόνους, εφάμιλλους ή ακόμα και καλύτερους από τον team-mate του Pierre Louis Loubet. O Γάλλος από την πλευρά του, μετά τα προβλήματα του πρώτου σκέλους, ξεπέρασε όλα τα rally2 και έφτασε στην όγδοη θέση της κατάταξης.

Το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης ολοκληρώνεται την Κυριακή με 4 ειδικές και 67 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris