Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε το δεύτερο σκέλος του Ράλλυ Ιαπωνίας, τελευταίου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ για το 2023. Παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες παρέμειναν δυσμενείς, με την εμφάνιση ακόμα και χιονιού (!!!) στις ειδικές, ο Elfyn Evans παρέμεινε άνετα στην κορυφή οδηγώντας σε safe mode και ελέγχοντας τη διαφορά από τους αντιπάλους του.

Το ζητούμενο για την ομάδα της Toyota είναι το 1-2-3 που επιτυγχάνεται μετά και την ολοκλήρωση των ειδικών του Σαββάτου άνετα, με τα Toyota Yaris Rally1 των Sebastien Ogier και Kalle Rovanpera να ακολουθούν τον Βρετανό, χωρίς οι διαμορφωθείσες διαφορές να επιτρέπουν τη μονομαχία μεταξύ τους.

Ο μοναδικός με στόχο πλέον στον αγώνα είναι ο τέταρτος οδηγός της Toyota, ο τοπικός Takamoto Katsuta που θέλει να συμπληρώσει το πάρτυ της Ιαπωνικής ομάδας μετέχοντας στο 1-2-3-4 για την Toyota. Η διαφορά των 40 δευτερολέπτων από τον τέταρτο Esapekka Lappi (Hyundai i20 Rally1) είναι αρκετή για τα 84 αγωνιστικά χιλιόμετρα που απομένουν μέχρι τον τερματισμό, όμως ο “Taka” πιέζει πολύ, κερδίζει ειδικές και θα τα δώσει όλα για να την ανατρέψει!

Ανάμεσα τους συνεχίζει ο μάλλον αδιάφορος Ott Tanak στον τελευταίο του αγώνα με Ford Puma Rally1 που βέβαια δεν θα χαρίσει τη θέση του σε κανέναν.

Την πρώτη οκτάδα συμπληρώνουν δύο οδηγοί της δεύτερης κατηγορίας, ο νέος πρωταθλητής της WRC2 Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia RS Rally2) και ο νεαρός Greg Munster (Ford Fiesta Rally2) που μονομαχούν μεταξύ τους για την κατάκτηση της έβδομης θέσης με τη διαφορά τους μόνο στα 8 δευτερόλεπτα.

Δεν είναι λίγα τα 84 αγωνιστικά χιλιόμετρα του τελευταίου σκέλους και η μάχη για την τέταρτη θέση είναι αυτή που συγκεντρώνει το μοναδικό ενδιαφέρον του Ράλλυ Ιαπωνίας.

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris