Στον αγαπημένο του αγώνα Ράλλυ, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, θα συμμετάσχει ο Ιορδάνης Σερδερίδης, ο οποίος για τέταρτη φορά φέτος θα οδηγήσει το υβριδικό Ford Puma Rally1 στα χρώματα της M-Sport με το νούμερο 9 στα παράθυρα του αγωνιστικού.

Το Ράλλυ Ακρόπολις, ο αγώνας της πατρίδας μου, είναι ο αγαπημένος μου και πάντα ενθουσιάζομαι όταν φτάνει η ημερομηνία διεξαγωγής του. Είναι το ράλλυ που αγωνίζομαι μπροστά στους συμπατριώτες μου, που είναι πάντα ένθερμοι και εκδηλωτικοί και δεν θέλω να τους απογοητεύσω.” δήλωσε ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής της κατηγορίας WRC Trophy το 2017.

Η φετινή χρονιά σημαδεύτηκε από αρκετές ατυχίες για τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στη μεγάλη κατηγορία, αφού δεν ήρθαν τα επιθυμητά αποτελέσματα στους τρεις πρώτους αγώνες που συμμετείχε: “Είναι αλήθεια ότι δεν ευχαριστηθήκαμε τους μέχρι τώρα αγώνες μας με το Ford Puma Rally1 αντιμετωπίζοντας αρκετά μηχανικά προβλήματα και ελπίζω αυτό να αλλάξει στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα σωματικά και ψυχολογικά για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Στόχος μας πρωτίστως είναι η ευχαρίστηση εαυτών και θεατών αλλά και η διάκριση ανάμεσα στα Ελληνικά πληρώματα που συμμετέχουν.”, ήταν τα λόγια του Καβαλιώτη οδηγού. Στο πλευρό του θα βρίσκεται και πάλι ο έμπειρος Βέλγος Fred Miclotte, με τη συνεργασία τους να είναι άψογη όλα αυτά τα χρόνια.


Η ιδιομορφία του φετινού αγώνα έχει να κάνει με τις συνθήκες του οδοστρώματος που επηρεάστηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις τις ημέρες πριν τον αγώνα: “Οι συνθήκες που αντιμετωπίσαμε στις αναγνωρίσεις είναι πραγματικά πρωτόγνωρες για Ράλλυ Ακρόπολις. Έβρεχε συνεχώς και η πολλή λάσπη έκανε τις ειδικές ιδιαίτερα δύσβατες. Ευτυχώς, για όλους τους εμπλεκόμενους, οι συνθήκες θα βελτιωθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα οπότε ελπίζουμε όλα να κυλήσουν ομαλά. Όπως και να έχει, θα είναι ένα ενδιαφέρον Ακρόπολις!” συμπλήρωσε ο Σερδερίδης.

Το Ράλλυ Ακρόπολις ξεκινάει την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου από τον ιερό βράχο της Ακρόπολις και αμέσως μετά τα αγωνιστικά θα κατευθυνθούν προς την Πλατεία Νερού για την φαντασμαγορική υπερειδική του αγώνα. Το τριήμερο 8-10 Σεπτεμβρίου οι αγωνιζόμενοι θα διανύσουν σχεδόν 300 αγωνιστικά χιλιόμετρα στα βουνά της πατρίδας μας για να τερματίσουν το απόγευμα της Κυριακής στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας όπου θα βρίσκεται το κέντρο του αγώνα και ο χώρος επισκευών.

Παρακολουθήστε την πορεία του Ιορδάνη Σερδερίδη στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις μέσα από την προσωπική σελίδα του οδηγού στο facebook: https://www.facebook.com/Serderidisrallyfans

 

Από Apostolis