Η σκληρή μάχη για τη νίκη στο Ράλλυ Σαρδηνίας μεταξύ των Sebastien Ogier (Toyota Yaris Rally1) και Ott Tanak (Hyundai i20 Rally1) διήρκησε έως τα μισά του δεύτερου σκέλους. Οι εντολές της Hyundai στον Εσθονό οδηγό της να κόψει ρυθμό για να εξασφαλίσει τους βαθμούς για το πρωτάθλημα κατασκευαστών, μετά την εγκατάλειψη από έξοδο του επικεφαλής του πρωταθλήματος Thierry Neuville, έδωσε την ευκαιρία στον Ogier να “ανασάνει” και να δημιουργήσει διαφορά 17 δευτερολέπτων για τη νίκη.

Με δεδομένο ότι ο Tanak θα έχει “μειωμένη απόδοση” και στο τρίτο σκέλος για να κατοχυρώσει τους βαθμούς του Σαββάτου, πολύ δύσκολα θα ξεφύγει μια ακόμα νίκη από τα χέρια του Γάλλου πολυπρωταθλητή στα μόλις 39 αγωνιστικά χιλιόμετρα που μένουν για τον τερματισμό.

Οι μοναδικοί οδηγοί που θα τα δώσουν όλα στο τρίτο σκέλος για τους βαθμούς είναι όσοι επανέρχονται στον αγώνα με superrally, δηλαδή ο Thierry Neuville που βγήκε εξαιτίας λάθους στις σημειώσεις του, ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1) που εγκατέλειψε με πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων και ο Adrien Fourmaux (Ford Puma Rally1). Μεγάλο μειονέκτημα για αυτούς το ότι θα ξεκινάνε πρώτοι στο δρόμο, ειδικά σε ειδικές με σαθρό οδόστρωμα όπως αυτές της Σαρδηνίας, κίνητρο τους όμως οι βαθμοί αλλά και το γεγονός ότι οι διαφορές μεταξύ των πρώτων έχουν παγιωθεί.

Ο Dani Sordo (Hyundai i20 Rally1) εκμεταλλευόμενος τις εγκαταλείψεις ανέβηκε σε θέση βάθρου, κρατώντας άνετα πίσω του τον Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) που παρά το γεγονός ότι κάνει έναν κακό αγώνα κατάφερε να εξασφαλίσει στην ουσία τους βαθμούς της τέταρτης θέσης του Σαββάτου. Πέμπτος γενικής ο Greg Munster (Ford Puma Rally1) που κατάφερε στο τέλος της ημέρας να “προσπεράσει” τον πρώτο οδηγό της κατηγορίας WRC2, τον Sami Pajari (Toyota Yaris Rally2).

Οι πολλές εγκαταλείψεις στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του WRC αλλά και ο “τρελό΄ς” ρυθμός του Γάλλου Yohan Rossel (Citroen C3 Rally2) τον ανέβασαν στη δεύτερη θέση της κατάταξης μπροστά από τον θεαματικότατο Jan Solans (Toyota Yaris Rally2). Ο δικός μας Γιώργος Βασιλάκης (Ford Fiesta Rally2) συνεχίζει κανονικά στον αγώνα στην όγδοη θέση της κατηγορίας WRC Masters και οδεύει προς ακόμα έναν τερματισμό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ!

Μόλις 39 αγωνιστικά χιλιόμετρα περιλαμβάνει το τελευταίο σκέλος του Ράλλυ Σαρδηνίας, με την περίφημη Argentierra που διεξάγεται σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού να αποτελεί την power stage του αγώνα.

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris